ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ, ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΦΤΩΧΟΙ

 
''Οι πλούσιοι δεν θα σωθούν αν εγκαταλείψουν τους φτωχούς''. Αυτή την ανοησία πέταξε ένας μητροπολίτης τις άγιες μέρες του Πάσχα. Παπάς είναι, τι περιμένεις να πει; Θα πει αυτό που δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα. Μην τρελαθούμε, εντελώς. Να αρχίσουν να λένε τα πράγματα όπως έχουν και οι παπάδες. Μας φτάνει που την αλήθεια προσκυνούν οι πολιτικοί. Οι όποιοι κι αυτοί έτσι κι αλλοιώς απευθύνονται στον κοσμάκη.
Νόμος. Όποιος έχει νταραβέρι με το πόπολο όταν ανοίγει το στόμα του θα μιλάει όπως θέλει να τα ακούει η πελατεία. Φεύγει μακριά από τη σέντρα, γίνεται περιθώριο, όποιος λέει τα δικά του, όχι αυτά που κάνει κέφι ο κοσμάκης.

Δεν θα σωθούν, λοιπόν, οι πλούσιοι λέει ο ρασοφόρος. Δηλαδή; Για να σωθούν θα πρέπει να βοηθάνε τα φτωχαδάκια. Και τι θα βγει απ’ αυτό; Τίποτα. Οι μεν φτωχοί θα παραμένουν φτωχοί, οι δε πλούσιοι δεν θα σταματήσουν να είναι πλούσιοι.

Όπου και να κάτσει η μπίλια, τίποτα δεν αλλάζει. Δηλαδή; Και όλα τους τα φράγκα όλοι οι έχοντες να τα χαρίσουν στους φτωχούς, πάλι τίποτα δεν αλλάζει. Οι μη έχοντες θα είναι μια ζωή φτωχοί, ενώ η ζωή με μηδέν πλούσιους θα ξαναγεννήσει πλούσιους.

Διαβαστε ακομα:

ΤΖΟΓΑΔΟΡΟΙ ΜΕ ΤΑ ΦΡΑΓΚΑ ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΑ