ΒΟΛΤΕΣ ΣΤΗ ΖΟΥΓΚΛΑ ΤΟΥ ΤΣΙΜΕΝΤΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΜΑΣ

 

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ

Η Αθήνα έχει πάρα πολλά όμορφα μέρη για να επισκεφτεί κανείς, μόνο που χρειάζεται να ψάξει και να αποφασίσει να ξεκολλήσει από τον καναπέ του. Θα σας δείξω 4 απ’ αυτά που είναι ιδανικά για βόλτα, για μονοήμερη εκδρομούλα ή πικ-νικ.

Μέσα στην ζούγκλα του τσιμέντου υπάρχουν σε κοντινή απόσταση κάποιοι παράδεισοι. Μπορείτε να βρείτε υπέροχες τοποθεσίες μέσα στην Αθήνα αλλά και λίγο πιο έξω από τα προάστια.

Λοιπόν έχουμε και λέμε…

Πύργος Βασιλίσσης

Στο Ίλιον, στο πάρκο Αντώνη Τρίτση, θα βρεις αυτό τον πύργο. Θα μπορέσεις να κάνεις τη βόλτα σου στο πανέμορφο πάρκο, αλλά και να επισκεφτείς τον μοναδικό αυτό πύργο- έπαυλη, που είχε ανακαινιστεί από την Αμαλία και το είχε προσφέρει ως δώρο στον Όθωνα! To κτήμα του Πύργου Βασιλίσσης γεννήθηκε από το όραμα της βασίλισσας Αμαλίας για την δημιουργία μιας πρότυπης αγροτικής εγκατάστασης, στην οποία θα δοκιμάζονται καινούριες παραγωγικές μέθοδοι για τον εκσυγχρονισμό της ελληνικής γεωπονίας. Τα αμπέλια ήταν μια από τις πρώτες καλλιέργειες του κτήματος.

Καταρράκτης Πεντέλης

Σε μικρή απόσταση από το κέντρο της Αθήνας, 40- 50 λεπτά από το κέντρο, υπάρχει αυτός ο μικρός επίγειος παράδεισος. Δεν είναι γνωστός σε πολύ κόσμο και αποτελεί ένα από τα μυστικά της περιοχής. Μπορείς να πας να κάνεις πικ νικ και τη βόλτα σου. Πραγματικά, είναι από τις σπάνιες περιπτώσεις που σε τόσο κοντινή απόσταση βρίσκεσαι σε ένα τόσο ωραίο τοπίο.

Λίμνη Μπελέτσι

Που βρίσκεται αυτή η λίμνη, και γιατί δεν είναι γνωστή στον κόσμο…

Η συνέχεια εδώ:...nikosonline.gr