ΟΥ ΜΠΛΕΞΕΙΣ Η… ΕΝΔΕΚΑΤΗ ΕΝΤΟΛΗ

 

Αυτά βλέπουν κάποιες και κάποιοι και σκέπτονται ''Καλά που το κατάπιαμε εμείς και δεν το βγάλαμε ντουντούκα...  ''.. Και το λένε αυτό μετά την αντεπίθεση του Πέτρου Φιλιππίδη. Ο ηθοποιός με τις δημόσιες καταγγελίες τριών γυναικών, επίσης ηθοποιών, βρέθηκε με την πλάτη στην ανοικτή πόρτα της κολάσεως.

Έτσι είναι. Πέρα από το ότι έγινε ρεζίλι των σκυλιών ο Φιλιππίδης αντιμετωπίζει την απειλή να υποχρεωθεί να φτιάξει θίασο στη φυλακή και να ψυχαγωγεί τους συναδέλφους κρατουμένους, προκειμένου να γλυτώσει μέρες από το σύνολο της ποινής του πίσω από τα σίδερα. Αν πονάει μια φορά η φυλακή και κονταίνει το άτομο, ο πόνος μετράει στο δέκα για τον επώνυμο. Του φεύγει όλος ο τσαμπουκάς της φίρμας.

Επόμενο, λοιπόν, ο διάσημος όταν στριμωχθεί κοινωνικά και απειλείται να τον στείλουν ''μέσα'' να πει τα δικά του και όποιον πάρει ο χάρος. Κανένας υπαινιγμός ότι είναι σάπια όσα ισχυρίζεται ο Φιλιππίδης για την κυρία Παπαχαραλάμπους (φώτο, οι δυο ηθοποιοί), ότι ήταν γκόμενα μου, είχα μαζί της κανονική ερωτική εξωσυζυγική σχέση, και ήταν τόσο σοβαρή που υποχρεώθηκα να τη γνωστοποιήσω στην γυναίκα μου. Αν είχε ή όχι… κατανόηση περί του θέματος η κυρία Φιλιππίδη, παραλείπει να το αναφέρει ο ίδιος.

Τι κάνει ο δικαστής; Καταδικάζει για βιασμό τον κατηγορούμενο, αν αυτός ισχυρίζεται ότι ''τα είχε'' έξι μήνες μ’ αυτήν που τον διαπόμπευσε; Και η βιασθείσα, παντρεμένη με παιδιά, θα πρέπει να αποδείξει όσα κατηγόρησε τον Φιλιππίδη, και άντε να πείσει ότι λέει την αλήθεια εκείνη κι όχι αυτός που έκανε κατάχρηση της εξουσίας του ως θιασάρχης.

Να, γιατί όπως λέγαμε, αυτά βλέπουν κάποιες και κάποιες και σκέπτονται ότι καταγγελία σημαίνει μπλέξιμο. Η εκτός λίστας των Δέκα Εντολών του Θεού. ''Ου μπλέξεις'' είναι η Εντολή που λησμόνησε να τη γράψει στην πέτρινη πλάκα πριν την παραδώσει στον Μωϋσή. Αυτός, λοιπόν, που διασύρεται δεν σκύβει το κεφάλι, δεν παραδέχεται τις πράξεις του, αλλά προκειμένου να καθαρίσει, έστω να μειώσει τις εντυπώσεις, θα πει ψέματα. Θα εκθέσει αυτόν που τον κατηγορεί. Θα τον μπλέξει.

Στην αναμονή. Αν, τελικά, περάσουν οι ισχυρισμοί Φιλιππίδη, που δεν επιτρέπεται να τις κρίνει κανένας άλλος πριν τον δικαστή. Και τον Θεό, ο οποίος σε δυο από τις Εντολές του αναφέρει:. 

 

 - Ου ψευδομαρτυρήσεις κατά του πλησίον σου μαρτυρίαν ψευδή.

 

- Ουκ επιθυμήσεις την γυναίκα του πλησίον σου.
Διαβαστε ακομα:

Ο ΓΑΜΟΣ ΤΩΝ GATES ''ΕΣΠΑΣΕ ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΑ''