ΑΓΝΩΣΤΟ ΓΙΑΤΙ ΣΤΡΑΓΓΑΛΙΖΕ ΜΩΡΑ

 

Οι δικαστές δεν χρειάστηκαν περισσότερο από έξι (αριθμός 6) λεπτά της ώρας για να βγάλουν απόφαση. Ένοχη η κατηγορούμενη και κατ’ ευθείαν για την κρεμάλα. Η φρικτή, η απίστευτη ιστορία της Αγγλίδας Αμέλια Ντράιερ από το Μπρίστολ. Η γυναίκα με την παραφροσύνη να σκοτώνει μωρά. Παιδάκια ολίγων μηνών, που της παρέδιδαν γονείς ή ανύπαντρες μητέρες, για να τα φροντίζει. Κι αυτή τα στραγγάλιζε ή τα πετούσε στο ποτάμι.

Το 1896, σα σήμερα 22 Μαίου, έγινε η ολιγόλεπτη δίκη του τέρατος σε ηλικία 57 χρονών (φώτο). Βρήκε το θάνατο στην αγχόνη στις 10 Ιουνίου του ίδιου έτους. Δεν έγινε γνωστός ο λόγος- αν δεχθεί κανείς ότι στέκεται λόγος - γιατί η φόνισσα δολοφονούσε τα θύματα. Υπολογίζονται σε 300 νεογέννητα, τουλάχιστον.

Συνελήφθη διότι έκανε το λάθος να ξεχάσει ταινία με το όνομα παιδιού ενός έτους στο χέρι του, που πριν πνιγεί το ανέσυραν από τον Τάμεση.

''Φάρμα των μωρών'' είχε ονομάσει το σπίτι που φιλοξενούσε τα βρέφη. Στους γονείς παρουσιαζόταν ως χήρα, αυτή η οποία ποτέ δεν παντρεύτηκε, και με μεγάλη αγάπη στα παιδιά. Για να γίνει γνωστή η επαγγελματική της δραστηριότητα έβαζε αγγελίες σε τοπικές εφημερίδες κάθε φορά που άλλαζε πόλη, πάντα με διαφορετικό όνομα. Αν μια μάνα της ζητούσε πίσω το παιδί της κι αυτή το είχε ήδη σκοτώσει, της πάσαρε ένα… άλλο απ’ αυτά που είχε.

Διαβαστε ακομα:

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ LOCKDOWN ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕΙ ΤΙΣ... ΤΣΕΠΕΣ