Η ΜΠΑΛΑ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΚΟΣΜΟΥ, ΟΧΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

 

Επιστροφή στην κανονικότητα. Προς τα εκεί πάει το πράμα με τη μια μετά την άλλη άρση απαγορεύσεων στα περιοριστικά μέτρα. Για μια στιγμή. Τα νούμερα που σκάνε κάθε μέρα δεν είναι ενθαρρυντικά. Δεν μειώνεται ο αριθμός κρουσμάτων και θανάτων. Γιατί, λοιπόν, η κυβέρνηση παίρνει πίσω τα μέτρα προστασίας σε θέατρα, γυμναστήρια, εστιατόρια και σία; Επειδή η καραντίνα δεν μπορεί να παρατραβήξει άλλο. Και γιατί πρέπει να ανασάνει η οικονομία, και γιατί ο κόσμος άρχισε να τσινάει στην απομόνωση.

Η κυβέρνηση, η κάθε κυβέρνηση, ενδιαφέρεται για πάρτη της. Για να το κάνουμε λιανά. Εννοείς ότι το γκουβέρνο αποφασίζει τα lockdown αδιαφορώντας για τη δημόσια υγεία; Όχι ακριβώς. Αλλά; Αν αφήσει εντελώς λάσκα τα μέτρα, τότε θα αρρωστήσουν τόσοι πολλοί που θα ανατιναχθεί όλο το νοσοκομειακό σύστημα. Άσε ότι θα φτάσουν στον πάτο τα κρατικά έσοδα από τη λιπόθυμη κινητικότητα της εθνικής οικονομίας.

Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα. Τι κάνεις με τα αναμμένα κάρβουνα στις τσέπες όταν είσαι υποχρεωμένος να διαλέξεις. Αποφασίζεις καραντίνα, όλοι μέσα στο σπίτι και επιβαρύνεις το δημόσιο χρέος με επιπλέον δάνεια ή μετά από κάποιο διάστημα αφήνεις ελεύτερα τα λουριά παρ’ ό,τι τα νούμερα σε μολύνσεις και θανατικά παραμένουν πάνω κάτω τα ίδια;

Το συμπέρασμα. Η μπάλα είναι στα πόδια του κοσμάκη. Να φροντίσει ο ίδιος να προστατευτεί. Όπως η κυβέρνηση δεν θέλει να σκάσει η κροτίδα στα χέρια της. έτσι και ο καθένας να φροντίσει την πάρτη του. Να μην σταματήσει να προφυλάσσεται επειδή η κυβέρνηση- για τους δικούς της λόγους- από αύριο Δευτέρα αποφάσισε νέα άρση μέτρων.

Διαβαστε ακομα:

ΟΙ ΔΙΚΤΑΤΟΡΕΣ ΜΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΓΑΤΕΣ!!!