ΑΞΕΧΑΣΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΜΕ ΠΑΡΘΕΝΑ

 
Ο εικοσάχρονος Μίλτος είχε εμμονή με τις άσχημες γυναίκες. Όσο πιο άσχημη ήταν κάποια τόσο περισσότερο την ήθελε. Να γνωρίσουμε την περίπτωση του εν λόγω Μιλτιάδη για να μάθουμε την αιτία της προτίμησης του για εκείνες τις γυναίκες που άλλοι άνδρες δεν θέλουν ούτε να τις βλέπουν. Σαν την 32χρονη Πελαγία, που έκανε το μάθημα της ορθοφωνίας σε δραματική σχολή, στην οποία σπουδαστής είναι ο Μίλτος.
Αθήνα, αρχές δεκαετίας του '60. Αδίστακτος στο ''κατ' ευθείαν'' μετωπικό φλερτ ο Μίλτος με τη σιγουριά ότι δεν θα είναι αρνητικός ο... άσχημος στόχος που έβαλε στο σημάδι, ξηγήθηκε στα ίσα στην Πελαγία: ''Θελω πολύ να γνωριστούμε, κυρία Παπαλεξίου''. ''Γνωριζόμαστε αρκετά... '' του λέει αυτή αιφνιδιασμένη. ''.... Ένα χρόνο μαθητής είναι διάρτημα αρκετό, τι άλλο περιμένεις να γνωρίσεις από μένα;''. Αυτός δεν το βάζει κάτω: ''Εννοώ προσωπικά να γνωριστούμε... ''.
Είπε αυτά που είπε ο Μίλτος για να της εκφράσει τη δυνατή επιθυμία του, και έκλεισε κατ΄αρχήν με τη δήλωση πως την σκέπτεσαι συνεχώς. ''Μα είμαι άσχημη... '' του ομολογεί ''... Και εσύ όχι μόνο μια δεκαετία πιο μικρός αλλά κι ένας κούκλος. Ποιο κορίτσι να σου αντισταθεί;''. 
- Δεν είστε άσχημη... Δεν σας βλέπουν άσχημη τα μάτια μου. Ακόμα, όμως, κι αν συμφωνώ μαζί σας ή με όποιους άλλους ότι δεν είστε όμορφη, γιατί να αποκλέισω την ομορφιά του ανθρώπου σε κάποια γυναίκα με πρόσωπο άσχημο; Εγω σας βρίσκω συναρπαστική γυναίκα και με μεγάλο ενδιαφέρον. Γι' αυτό σας ζητώ να βρεθούμε... 
Της έπιασε το χέρι ο Μιλτιάδης και με τα μάτια της ζήτησε να την φιλήσει στο στόμα. Η Πελαγία δεν πίστευε αυτό που της συνέβαινε. Τελικά, ήρεμα, αλλά αποφασιστικά του είπε: Έλα στο σπίτι μου, εδώ δεν είναι ο κατάλληλος χώρος να μιλήσουμε... Σε περιμένω το Σάββατο το απόγευμα κατά τις έξι... ''. Του έδωσε τη διεύθυνση.
Τρελαίνεται για το σεξ ο Μίλτος. Όταν βρέθηκε σεξουαλικά με μια κακάσχημη ξαδέλφη του, τότε πήρε το πρώτο μάθημα στον ερωτικό τομέα. Το κορίτσι που το σνομπάρουν τα αγόρια γίνεται θερμό, ηφαίστειο σκέτο, για να καλύψει το μειονέκτημα στην εμφάνιση. Και ίσως για να δείξει στο αγόρι το λάθος του που μέχρι τώρα δεν την είχε πλησιάσει ερωτικά. Ύστερα είναι και το άλλο. Ο Μίλτος ένοιωθε πολύ ωραία να παρουσιάζεται στην κάθε κακοφτιαγμένη και υποτιμημένη ο σωτήρας της. Ο καλός της άγγελος. Αυτός που εκτίμησε τα προσόντα της, που για όλους τους άνδρες ήταν προς αποφυγήν.
Παλαιομοδίτικη φιγούρα η Πελαγία. Κόμμωση ηλικιωμένης γυναίκας, και με κάποιες ορατές άσπρες τρίχες το κεφάλι. Πραγματικά είχε προσαρμοστεί στην όχι ελκυστική της εικόνα. Δεν της άρεσε να την αλλάξει με κάτι ψεύτικο, να μοιάζει με κάτι άλλο απ' αυτό που είναι. Δεν έβαφε τα μαλλιά της, δεν ντυνόνταν όπως δεν ταίριαζε στο σουλόπι της. Και το όνομα της κράτησε ατόφιο, δεν της πήγαινε να την φωνάζουν Πέλυ ή Γία. 
Αν άλλαζε φυσιογνωμία η Πελαγία θα ήταν σαν την Γεωργία Βασιλειάδου να θέλει να περνάει για γοητευτική γκόμενα. Ή την Σαπφώ Νοταρά να προσπαθεί να μαλακώσει την αγριάδα της και να συμπεριφέρεται με... τρυφερότητα. 'Ηταν μια γυναίκα η Πελαγία που ο τύπος της εμπνέει συγγραφείς να δημιουργήσουν ρόλο σε θεατρικό έργο. 
Το Σαββάτο ακριβώς στις έξι κτύπησε την πόρτα της ο Μίλτος. Τον υποδέχθηκε σαν εραστή της. Ήταν αποφασισμένη να δοθεί στον πιτσιρικά. Όταν την πήρε στην αγκαλιά του, του είπε ''Είμαι παρθένα... ''. 
 ''Υπάρχει πρόβλημα, Πελαγία... '' της είπε σοβαρά. ''Είμαι άπειρος, και δεν αισθάνομαι σίγουρος με γυναίκα πρωτάρα...''.
Η Πελαγία μπήκε αμέσως στο πνεύμα του, και της άρεσε που ο μικρός έδινε ένα χρώμα άνεσης και ευθυμίας στην πρώτη τους συνάντηση. ''Είπα ότι είμαι παρθένα, όχι και πρωτάρα... Αντιλαμβάνεσαι πως αρκετές γυναίκες προχωρούν σε σεξουαλική δραστηριότητα χωρίς να χάσουν την παρθενιά τους. Η γυναίκα έχει τον τρόπο να ικανοποιεί τον άνδρα και με άλλον τρόπο... , το σώμα μας δεν έχει μονάχα μια οπή... ''.
Το μάτι του Μίλτου έπεσε σε δερμάτινο τάβλι, τοποθετημένο σε έπιπλο βιβλιοθήκης. ''Παίζεις τάβλι;'' την ρώτησε ευχάριστα. ''Είμαι ταβλαδόρισσα'' του είπε με χαμόγελο. ''Εμένα με διώξανε από το χωριό μου, γιατί στο τάβλι τους κέρδιζα όλους... '' της απάντησε και η ατμοσφαιρα έγινε ακόμα πιο ζεστή ανάμεσα τους. Την έφερε πολύ κοντά του. ''Είμαι και παρθένα και πρωτάρα... '' του ψυθίρισε στο αυτί. 
Του είπε την αλήθεια. Αυτό που ακολούθησε ήταν το κάτι άλλο, για τον Μίλτο. Βίωσε δύο ημέρες, Σαββάτο και Κυριακή, αξέχαστες σ' όλη του τη ζωή, χάρη στην πρωτάρα και παρθένα Πελαγία.   
Διαβαστε ακομα:

ΑΝΔΡΑΣ ΠΟΛΙΟΡΚΗΤΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΡΟΠΟΡΤΑ ΠΙΣΩ