ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΤΗΝ... ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

 
Μια συγγραφέας χακτήρισε ''όχι ειδεχθές'' το έγκλημα στα Γλυκά Νερά. Τη δολοφονία της Καρολάιν από τον σύζυγο της. Και όσοι δεν είχαν άλλη δουλειά ή ήταν απασχολημένοι τόσο όσο η συγγραφέας,την έπεσαν με σχόλια βαρύτατα και καταπελτώδη στην κυρία λογοτέχνιδα. Δεν αναφέρω το όνομα της, άσχετο αυτό, μαε ενδιαφέρει το γεγονός. Ότι κάποιος είπε κάτι και επιτόπου κατηγορήθηκε με τρόπο καθόλου κομψό πως θέλει να πέσει στα μαλάκά ο εγκληματίας πιλότος. 
Γιατί ξεφύτρωσαν τα περιβόητα σόσιαλ μήντια; Γιατί άλλο παρά να επιβεβαιωθεί η έλεύθερη μετακίνηση και ανταλλαγή ιδεων. Να θριαμβέυσει το μέγα επίτευγμα της δημοκρατίας.
Ένα  κάρο μαλάκίες δημοσιεύονται από επαγγελματίες και άγνωστους σχολιογράφους κάθε μέρα. Ελεύθερα. Χωρίς λογοκρισία. Να, γιατί ο κόσμος γίνεται καλύτερος. Και συνεχώς βελτιώνεται. 
Η ελευθερία απόψεων, όμως, για να λειτουργήσει ευργετικά χρειάζεται να αποδέχονται οι αμέτρητοι μαλάκες την κάθε μαλακία που θα σκλάσει στον αέρα. Ας μη συμφωνούν μ' αυτό που ισχυρίζεται ένας συνάδελφος μαλάκας ή μη μαλάκας. Πως είναι δυνατόν η δημοκρατία και η ελεύθερη σκέψη να βοηθήσουν την πνευματική εξέλιξη του δίποδου, όταν κάποιος υποστηρίξει κάτι και χιλιάδες άλλοι τον πλακώνουν στα μπινελήκια; 
Διαβαστε ακομα:

ΚΑΝΕΝΑ ΕΓΚΛΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟ