ΒΑΠΤΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΚΟΛΥΜΠΗΘΡΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

 
Ο χαμός χθες στο λιμάνι του Πειραιά. Το μεγάλο ευχάριστο των τελευταίων ημερών. Το περισσότερο ευχάριστο. Κόσμος, χιλιάδες κόσμος αμολύθηκε να συναντηθεί με τα νησιά μας. Με τις ελληνικές θάλασσες. Για το ετήσιο βάπτισμα και την απαραίτητη αναγέννηση. 
 
Δεν υπάρχει τέτοιο πράμα στον πλανήτη. Λέω για τη δύναμη τη γήινη που χαρίζει στον ανθρώπινο οργανισμό το νησί, ιδιαίτερα του Αιγαίου. Ιδιαίτερα των Κυκλάδων. Οι κάθε συγκρίσεις - με καλοκαιρινούς προορισμούς στο εξωτερικό- είναι άνευ αξίας. Την υπεροχή του ελληνικού τοπίου τη διαπιστώνει ο καθένας, ντόπιος και ξένος, μετά το... καλοκαίρι.
 
Πηγαίνεις για μια και δυο εβδομάδες να βουτήξεις στην ελληνική θάλασσα, αλλά όχι μόνο να την απολαύσεις. Την παίρνεις και μαζί σου στην επιστροφή! Και για κάποιο διάστημα στη συνέχεια αισθάνεσαι το μπόλιασμα της. Γιατί το σώμα και το πνεύμα καθαρίζει και τονώνεται.
 
Διακοπές στην Ελλάδα είναι αληθινή μύηση στην κολυμπήθρα της θάλασσας μας. Έστω και χωρίς το τελετουργικό στην επαφή με το νερά των αρχαίων λαών, εδώ στην Ελλάδα και στην Ασία.  
Διαβαστε ακομα:

ΣΥΝΗΘΩΣ Ο ΔΙΚΑΣΤΗΣ ΔΕΝ ΠΕΦΤΕΙ ΕΞΩ