Η ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΤΙΜΩΡΙΑ ΔΙΚΑΣΤΗ ΣΕ ΝΑΖΙΣΤΟΜΟΥΤΡΟ

 

Έπεσε το μάτι μου στην περίπτωση ενός βαρεμένου φασιστόμουτρου 21 χρόνων από το Λέστερ της Αγγλίας και στο μυαλό μου ήρθε κατ’ ευθείαν μια αληθινή ιστορία. Φίλος, αξιωματικός έφεδρος πριν πολλά χρόνια έκανε μια τρέλα για την οποία μετάνοιωσε.  Ο διοικητής του, συνταγματάρχης παλαιάς κοπής, καραβανάς σκέτος, από λοχίας ξεκίνησε την καριέρα του, φέρθηκε τζιμάνικα. Του την χάρισε.

- Φαίνεσαι καλό παιδί, αν σε τιμωρήσω όπως σου αξίζει, θα σου καταστρέψω τη ζωή. Εσύ, δηλαδή, θα την καταστρέψεις. Το παράπτωμα σου σηκώνει στρατοδικείο, πάρε μόνο 20 μέρες φυλακή.

Θυμήθηκα αυτή την ιστορία, γιατί; Μόλις πριν λίγες μέρες τσακώσαν ένα μαλακιασμένο με 70.000 προκηρύξεις και άλλο χαρτομάνι ναζιστικού υλικού. Ο 21χρονος Άγγλος, στο όνομα Μπεν Τζόνσον, λευκός βέβαια, και ολόξανθος, είχε ετοιμάσει εκρηκτικά και επιστολές με τις οποίες προγραμμάτιζε να απειλήσει κάποιους.

Ποια ήταν η απόφαση του δικαστή; Φοβερά πράγματα. Του ξηγιέται έτσι ο judge: ''Για μπρέκφαστ κατ’ αρχήν σου έχω μια φυλάκα 15 χρόνια, νεαρέ, αλλά… Δεν πας στα σίδερα, είσαι και ομορφούλης, και θα γλυτώσεις τον πωπό σου, αλλά… ''.

Ποιο είναι το ''Αλλά''; Γλυτώνεις το… πρωϊνό, τα 15 χρόνια, τα οποία θα ισχύουν όμως με αναστολή, αρκεί να μελετήσεις αυτά τα βιβλία, του είπε ο δικαστής.

Ποια βιβλία; Ο δικαστής έδωσε στον φανατισμένο οπαδό του Χίτλερ ένα πακέτο από αριστουργήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Και πολλά ποιήματα. Να τα διαβάσει ο κατηγορούμενος, να τα μελετήσει, διότι τον προσεχή Ιανουάριο ο δικαστής θα τον καλέσει να τον… εξετάσει. Αν δεν αλλάξει μυαλά το μαλακιασμένο, αφού θα διαβάσει μυθιστορήματα και ποιητικές συλλογές, ε, τότε δεν καθαρίζει με τον δικαστή που έμπλεξε.
 
Στη φώτο, ποδοσφαιριστές της Λέστερ με τη σημαία της Παλαιστίνης πανηγυρίζουν την κατλάκτηση του Κυπέλλου Αγγλίας 2021, με νίκη στον τελικό ενάντια της πρωταθλήτριας Ευρώπης Τσέλσυ.
Διαβαστε ακομα:

ΔΕΝ ΜΑΣΗΣΕ Ο ΠΑΠΑΣ ΤΗΝ ΑΠΕΙΛΗ