Ο ΧΙΤΛΕΡ ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ, Ο ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΟΧΙ

 
Τον πόλεμο δεν τον έκανε ο Χίτλερ. Όχι, βέβαια. Μην τρελαθούμε εντελώς. Δεν έκανε μόνος τον πόλεμο ένας παρανοϊκός. Όση τρέλα κι αν τον είχε βαρέσει, όσο λαοπλάνος κι αν ήταν, που ήταν, όπως και χαρισματικός ήταν, δεν θα απαλλάξουμε των ευθυνών του τον γερμανικό λαό. Αυτό που λέγεται Γερμανία. Εκτός κι αν οι παγκόσμιοι Καραγκιόζηδες και Χατζηαβάτηδες αποφασίσουν, οριστικά και τελεσίδικα, ότι οι λαοί είναι της πλάκας ιστορία. Είναι τα... θύματα των ηγετών. Ότι ακολουθούν όπως το κοπάδι τον βοσκό. Κάποιοι πονηροί τον λένε και ποιμένα.

Όλοι οι Έλληνες έχουν κάθε δικαίωμα να 'ναι υπερήφανοι για το έπος του 1940, σα σήμερα 28 Οκτωβρίου, κυρίως γι αυτό που ακολούθησε στο αλβανικό μέτωπο. Αν, βέβαια, αισθάνονται κάποια σχέση, μία συνέχεια με τους ανώνυμους, αλλά και τεράστιους εκείνους Έλληνες που σταμάτησαν την Ιταλία του Μουσολίνι.

Ο Χίτλερ αυτοκτόνησε. Έπαιξε, έχασε, έβαλε το σιδερικό στον κρόταφο και ψόφησε. Δεν ακούστηκε ποτέ καμιά αυτοκτονία κανενός γερμανικού λαού. Να αναλάβει κι αυτός τις ευθύνες του. Να αναγνωριστεί το έγκλημά του να παραδοθεί στον ιδεολόγο και ψυχασθενή Αδόλφο Χίτλερ. Ο οποίος καγκελάριος της Γερμανίας ξεκίνησε αυτό που είχε στο μυαλό του χωρίς καν να ρωτήσει τον λαό των αμνών.που επιτόπου μετατράπηκαν σε τέρατα. 

Ο ίδιος, λοιπόν, ο αρχηγός προχώρησε στην απόλυτη αρχηγική του κίνηση. Με πιστόλι τίναξε τα μυαλά του στον αέρα. Απέτυχα, σου λέει. Έκανα το καθήκον μου, την πήγα όσο την πήγα τη δουλειά, όμως μέχρι εδώ ήταν, τελείωσα. Δεν έχω κανέναν λόγο να συνεχίσω να υπάρχω. Ποιος άλλος Γερμανός αυτοκτόνησε, στρατιωτικός, αρχιερέας και γενικά κρατικός λειτουργός επί Χίτλερ; Με την αυτοκτονία τους να ομολογήσουν στην παγκόσμια κοινότητα πως ''Κάναμε λάθος... '', ''Ζητούμε συγγνώμην... '', ''Είμαστε συνυπεύθυνοι... ''.

Διαβαστε ακομα:

ΜΑΡΑΓΚΟΣ ΘΑ ΕΒΓΑΖΕ ΤΑ ΤΡΙΠΛΑΣΙΑ