Απαγορευεται στις γυναικες να γερασουν

 
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ

Οι πρόσφατες φωτογραφίες της Θεάς Linda Evangelista που παραμορφώθηκε μετά από μια επέμβαση μείωση λίπους, έφερε και πάλι στην επιφάνεια το θέμα: Οι γυναίκες απαγορεύεται να γεράσουν!

Γιατί; Γιατί κούκλες μου έχει στηθεί μια ολόκληρη μπίζνα γύρω από το θέμα γυναίκα- γηρατειά και νεανικότητα. Μπίζνα δισεκατομμυρίων. Εμπλέκονται εταιρίες καλλυντικών, φαρμακευτικές εταιρίες, πλαστικοί χειρουργοί, γυμναστές, personal trainers, περιοδικά, γυναικεία sites κτλ. κτλ.

Όλοι ενορχηστρωμένοι να παίξουν το παιχνίδι της αντιγήρανσης. Βλέπουμε γνωστές γυναίκες που στην προσπάθεια τους να παραμείνουν νέες επισκέπτονται το κρεβάτι του Προκρούστη και υπομένουν κάθε είδους βία στο σώμα και το δέρμα τους. Το παράδειγμα τους ακολουθούν και εκατομμύρια απλές γυναίκες που προσπαθούν να ανταποκριθούν στα αδιανόητα πρότυπα ομορφιάς και νεανικότητας.

Υπάρχουν όμως και οι φωνές που λένε πως δεν πειράζει που γερνάμε, δεν ενοχλούν τα λίγα παρά πάνω κιλά, δεν είναι άσχημες οι ρυτίδες, δεν χρειάζεται τόσο makeup. Προσπαθούν να πείσουν τις γυναίκες ότι δεν είναι έγκλημα ο σωματότυπος ή η εξωτερική εμφάνιση. Σημασία έχει η υπεροχή της προσωπικότητας έναντι των χαρακτηριστικών.

Τελικά όμως κερδίζουν οι άλλοι, που θέλουν να κρατήσουν υποτίθεται νέες τις γυναίκες, να τους πάρουν τα χρήματα τους και να τις…

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ εδώ:...nikosonline.gr