ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΥΚΑΡΕΙ ΣΤΗ ΖΟΥΓΚΛΑ... ΞΕΒΡΑΚΩΤΟΣ;

 
Όταν ο άλλος αρνείται τον εμβολιασμό διότι έτσι του λέει ο... πνευματικός του, αυτό που έχεις να κάνεις είναι να μη μιλάς. Τι να πεις με τον φανατικό; Με τον βαρεμένο. Κανένας διάλογος με κανεναν κολλημένο. Τι να συζητήσεις με άτομο που δεν ξέρει ποιος είναι. Γιατί δεν κάνει εμβόλιο.
Ανόητο να πει κανείς ότι ο αρνητής έχει άποψη. Έχει γνώση. Ο αρνητής έχει... άρνηση. Γιατί αυτός που έκανε εμβόλιο έχει άποψη; Όχι, βέβαια. Καμιά γνώση. Απλά έχει εμπιστοσύνη στην επιστήμη. Και τη λογική θέση ότι σε καμιά πονηρή δύναμη, σε καμιά σκοτεινή εξουσία συμφέρει να σκοτώσει, να προκαλέσει κακό στον κοσμάκη.
Το πόσο της πλάκας είναι ο άνθρωπος αποδεικνύεται για φορά ακόμα, μάλιστα πανηγυρικά και κραυγαλέα, όταν υπάρχουν κάποιοι αρνητές, λέει, στο εμβόλιο. Μα, είναι δυνατόν τέτοιο θέμα να μπαίνει σε συζήτηση; Κουφό.
Σα να ξεκινάει κανείς να μπει στη ζούγκλα με τη βοήθεια της... Παναγίας. Του άγιου Σουλπίκιου. Δεν θα του ορμήσει το θηρίο της ζολύγκλας διότι τον προστατεύει η... πίστη του. Είναι σίγουρος κι αν του επιτεθεί κανένα λιοντάρι, καμιά τίγρη, θα την βιδώσει επιτόπου ευλογημένος από τον όσιο Ποτάπιο.
Διαβαστε ακομα:

ΣΤΗΜΕΝΗ ΑΡΡΩΣΤΙΑ, ΟΠΩΣ ΛΕΜΕ ΣΤΗΜΕΝΟ ΜΑΤΣ