ΧΩΡΙΑ ΓΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΧΩΡΙΣ ΝΕΟΠΛΟΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΔΕΙΞΙΟΜΑΝΕΙΣ

 
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ 

Χωριά χωρίς πολυκοσμία, κίνηση και αναμονές. Θα σας δείξω 6 εναλλακτικούς προορισμούς για την περίοδο των γιορτών – και όχι μόνο - με λιγότερο κόσμο. Γεμίστε τη βαλίτσα σας με ζεστά άνετα ρούχα - με κασκόλ, σκουφιά και γάντια και ελάτε κάνουμε μια φωτογραφική βόλτα στα όμορφα χωριά της Ελλάδας, τώρα που φορούν κι αυτά τα χειμωνιάτικά τους.

Για τον φετινό χειμώνα και τα Χριστούγεννα διάλεξα κάποια χωριά που δεν είναι και τόσο διάσημα. Χωριά που βρίσκεις πιο εύκολα κατάλυμα, δεν περιμένεις στο όρθιο για να βρεθεί τραπέζι στα εστιατόρια και τις ταβέρνες ή στα café. Χωριά που προσφέρουν όλες τις ανέσεις αλλά συγκεντρώνουν λιγότερο κόσμο. Για ήσυχες ρομαντικές και αγαπησιάρικες διακοπές χωρίς νεόπλουτους και επιδειξιομανείς.

Καλά να περάσουμε

Πλάτανος - ορεινή Ναυπακτία

Στην κεντρική πλατεία υπάρχει ένα τεράστιο πλατάνι το οποίο έδωσε το όνομά του στο χωριό, που βρίσκεται σε απόσταση 46 χιλιομέτρων από την Ναύπακτο και σε υψόμετρο 880 μέτρων. Την ώρα που αρχίζει να βραδιάζει, η μεγάλη πλατεία στο χωριό Πλάτανος αρχίζει να γεμίζει κόσμο. Τα καφενεδάκια και οι ταβέρνες ανάβουν τα φώτα τους και ανοίγουν τις μουσικές τους. Γύρω από την εκκλησία και κάτω από τα δέντρα, οι επισκέπτες τρώνε και πίνουν τσίπουρα σε ένα παραδεισένιο τοπίο. Το χωριό είναι ιδανικό για ήσυχες γιορτές μακριά από πολύβουους προορισμούς ενώ είναι και η κατάλληλη βάση για να εξερευνήσετε τη φύση και τα μικρά χωριουδάκια της Ορεινής Ναυπακτίας.

Βοβούσα - Ιωαννίνων

Βρίσκεται περίπου 75 χλμ. βόρεια της πόλης των Ιωαννίνων και έχει γύρω στους 170 κατοίκους, οι οποίοι ασχολούνται με την υλοτομία και τον τουρισμό.  Μέσα από το χωριό περνάει…

Η συνέχεια εδώ:...nikosonline.gr