ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο Γ΄ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ

 

Έσκασε μύτη ο σπέσιαλ ειδικός και είπε τη μεγάλη κουβέντα. Ότι δεν αποκλείεται να ξεσπάσει ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος, εκεί που δεν τον περιμένει κανένας, διότι είναι αναγκαίος από τα οικονομικά συμφέροντα. Μόνο μ’ ένα μεγάλο και πολυεθνικό πόλεμο θα αναβαθμιστεί παγκόσμια η οικονομία. Τι μας είπε το άτομο!

Βεβαίως ένας πόλεμος, μικρός, μεγάλος, τοπικός, παγκόσμιος, ο κάθε πόλεμος γίνεται για την κονόμα. Για λόγους οικονομικούς, άσχετο αν στη βιτρίνα παίζουν άλλοι λόγοι. Πατριωτικοί, ιδεολογικοί, θρησκευτικοί.

Ο Γ΄ παγκόσμιος πόλεμος δεν θα γίνει.. Γίνεται, κορόιδο. Έχει ξεκινήσει χωρίς όπλα, αλλά με περισσότερους νεκρούς κάθε μέρα. Ξύπνα, κορόιδο! Δεν χρειάζεται να σημαδεύει τον υποψήφιο νεκρό, τον σκοτώνει μέσα στο σπίτι του, στην πολυθρόνα ή στο νοσοκομείο μέσα.

Με το κόλπο του κορονοϊού αυτός ο παγκόσμιος πόλεμος είναι της κλεισούρας. Του καναπέ. Όχι του συμβατικού πολέμου που γινόταν στο πεδίο της μάχης και έβγαζε ήρωες και μάρτυρες. Πάνε αυτά. Ζούμε τον χειρότερο παγκόσμιο πόλεμο της Ιστορίας.

Διαβαστε ακομα:

ΟΙ ΦΙΛΙΕΣ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ, ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ...