ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΟΥΝ ΟΙ ΠΙΤΣΙΡΙΚΑΔΕΣ

 

Όλο και περισσότεροι στον κόσμο είναι οι άθεοι. Αυτοί που δεν πιστεύουν σε κανένα θεό. Και επειδή επικρατεί η αντίληψη ότι ο Θεός είναι ένας, οι άθεοι δεν πιστεύουν στον Θεό- όχι σε κάποιον Θεό.

Κακώς, βέβαια, χαρακτηρίζονται ως άθεοι οι θεωρούμενοι ''άθεοι''. Η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου πιστεύει στον Θεό, άρα αυτόν που δεν πιστεύει τον βγάζουν άθεο. Τον αδικούν, όμως, τον ''άθεο'' διότι τον χαρακτηρίζουν αρνητή μιας πραγματικότητας που οι πιστοί έχουν δεχθεί.

Ο ''άθεος'', δηλαδή, δεν είναι σε κόντρα με τον πιστό. Δεν έχει σχέση με τον Θεό ο ''άθεος''. Άλλο πράγμα ο ένας, ο ''άθεος'', άλλο ο άλλος, ο οποίος ναι μεν είναι πιστός, δηλαδή ένας οπαδός, όχι και ένθεος, δεν έχει μέσα του τον Θεό, όπως τον βλέπει η θρησκεία και η εκκλησία.

Ποια είναι η κουβέντα; Όσο πας πιο πίσω στους αιώνες, τόσο σε περισσότερο ποσοστό οι άνθρωποι είναι πιστοί. Και πιο φοβισμένοι απέναντι στον Θεό. Με τα χρόνια και τους καιρούς και η θρησκοληψία εξασθενεί στους πιστούς και περισσότερο… ανεξαρτητοποιούνται οι άνθρωποι από τον Θεό. Και γίνονται άθεοι.

Οι σκέψεις έρχονται με αφορμή μια πραγματικότητα στην Γερμανία. Το 2021 τριπλασιάστηκαν οι αυτοκτονίες, συγκεκριμένα οι απόπειρες να δώσουν τέλος στη ζωή τους νέοι της παιδικής και εφηβικής ηλικίας. Τα στοιχεία αφορούν έρευνα του πανεπιστημίου της Έσσης. Οι απόπειρες αλλά και, τελικά, οι αυτοκτονίες, συνήθως γίνονται με χάπια.

Τα παιδιά είναι απογοητευμένα γενικώς από τη ζωή ή τα περισσότερα κρούσματα, οι περισσότερες απόπειρες, σε σύγκριση με την τριετία 2017-2019 οφείλονται στην πανδημία;

Διαβαστε ακομα:

ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΙΑ, ΤΙ ΡΕΠΟ...