Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΜΕ ΚΡΙΤΗ ΤΟΝ ΑΓΝΩΣΤΟ ΘΕΟ

 

Παιδιά γεννούνται και δεν έχουν να φάνε. Κι  αν τρώνε, η τροφή που τους δίνουν δεν είναι σωστή. Δεν είναι και αρκετή. Τότε γιατί οι γονείς τους φέρνουν στον κόσμο; Τι ψάχνεις!

Έκθεση της Unisef. Πιο έγκυρη και πιο αξιόπιστη δεν γίνεται. Σε 91 χώρες περισσότερα από 11 εκατομμύρια παιδιά κάτω των δυο ετών υποφέρει από ασιτία. Ή υποσιτία. Υποσιτίζονται. Τρώνε στα ψέμματα.

Πώς να αναπτυχθεί ένα παιδί όταν δεν τρέφεται κανονικά, συστηματικά με υγιή φαγητά;

Η φιλανθρωπία. Δεν λύνει το πρόβλημα η φιλανθρωπία. Η καλή διάθεση να βοηθήσουν ιδιώτες και οργανισμοί. Η διαδικασία της φιλανθρωπίας γεννάει άλλα προβλήματα. Πως θα μετακινηθούν τα χρήματα και θα φτάσουν στα σωστά χέρια. Και πράγματι αν θα διατεθούν όλα για τον σκοπό που δίνονται τα χρήματα ή ό,τι άλλο.

Το ζήτημα είναι γιατί παρουσιάζεται το πρόβλημα. Αυτό είναι, όχι ο προβληματισμός πως θα αντιμετωπιστεί  το πρόβλημα. Τις εξετάσεις του απέναντι στη φύση και στην Ιστορία του το ανθρώπινο είδος τις δίνει αν εξαφανίζει προβλήματα.  Και η βαθμολογία με άριστα το δέκα που παίρνει ο άνθρωπος από τον Άγνωστο Θεό είναι επιεικώς 1,25. Επειδή με τη δική του ευθύνη κουβαλάει τα ίδια προβλήματα στους αιώνες των αιώνων.

Διαβαστε ακομα:

Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΕΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΝΑΡΚΩΤΙΚΟΥ