ΠΟΣΑ ΧΑΣΤΟΥΚΙΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ

 

Στην Ιστορία θα γραφτούν πρώτα πόσα ήταν τα θύματα της πανδημίας. Πόσο διάστημα κράτησε. Πότε κυκλοφόρησαν τα εμβόλια. Πόσοι εμβολιάστηκαν. Πόσα εκατομμύρια διατέθηκαν από το σύστημα υγείας κάθε χώρας. Συγκεκριμένα πράγματα που αφορούν τη λαίλαπα του κορονοϊού.

Δεν θα περάσουν στο βιβλίο, στα χρονικά του κορονοϊού, οι παπαριές που ελέχθησαν, από ειδικούς και άσχετους. Βέβαια. Οι άσχετοι, οι μη ειδικοί, στην εποχή μας, ακόμα και στην εποχή μας, όπως σ’ όλες τις εποχές, έχουν λόγο. Και έχουν λόγο διότι σ’ όλες τις εποχές υπάρχουν ένα σωρό μαλάκες που τους δίνουν σημασία.

Φοβερό! Το μικρόβιο έχει αναστατώσει τον πλανήτη εδώ και δυο χρόνια κι όμως κάθε μέρα σκάει κάποιος περίεργος και αμολάει μια… συμβουλή. Και παθαίνει σύγχυση ο κάθε ανήσυχος άνθρωπος- δικαιολογημένα.

Όχι αυτό, ναι εκείνο. Ποιο είναι το σωστό; Ψάξε βρες! Που να το βρει ο πολίτης, το υποψήφιο θύμα της πανδημίας; Συμβουλές, λοιπόν. Παραινέσεις. Συστάσεις. Μη εκείνο, μη και το άλλο. Μιλάνε δημόσια και είναι αποδεκτοί από τα μμε και άτομα που δεν είναι γιατροί.

Τι συμβαίνει; Η καταραμένη δημοσιότητα. Αυτή είναι η κατάρα. Μιλάς και ακούγεσαι. Διαβάζεις το όνομα σου. Ηθοποιός είναι, πολιτικός,  συγγραφέας, δηλαδή άσχετος, ακατάλληλος, ανεπίτρεπτος να εκφέρει άποψη, κι όμως το διαπράττει. Να τους πλάκώσει στις σφαλιάρες; Δεν προλαβαίνεις όλους. Είναι πολλοί. Και κάθε μέρα βγαίνουν στο κλαρί καινούργιοι.

Και οι επιστήμονες, και οι λοιμωξιολόγοι, λένε άλλα αντ’ άλλων. Και αυγά και καλάθια. Η κατάρα.

Διαβαστε ακομα:

Ο ΑΥΝΑΝΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΟΥΣΙΑ, ΕΙΝΑΙ… ΑΥΝΑΝΙΣΜΟΣ