ΚΑΤΩ ΤΟ ''ΕΞΩ'', ΖΗΤΩ ΤΟ ''ΜΕΣΑ''!

 

Διαδηλώσεις κατά της καραντίνας σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης. Αν όχι του υποχρεωτικού εγκλεισμού, οι διαμαρτυρίες είναι για τα περιοριστικά μέτρα. Τι εννοούν οι παίκτες; Μη μας ζαλίζετε τον έρωτα με τον κωλοκορονοϊό. Δεν γουστάρουμε το Μέσα στο σπίτι. Παραμύθι είναι ο κίνδυνος του μικροβίου, δεν μασάμε. Τέτοια.

Κατ’ αρχήν δεν έχουν να κάνουν με καραντίνα, αν γνωρίζουμε τι σημαίνει η λέξη. Ο περιορισμός δεν είναι διαρκείας 40 μερών. Εδώ γίνεται ''της καραντίνας''. Καραντίνα στην καραντίνα. Στη Βενετία είχαν απαγορέψει τις επαφές 40 μέρες και δεν επέτρεπαν ελεύθερα την επικοινωνία εκείνων που ερχόντουσαν με καράβια από τις χώρες με πανούκλα. Η λέξη καραντίνα προέρχεται από την έκφραση ''40 μέρες'' στα λατινικά.

Πορείες, λοιπόν, κατά της πανδημίας, με πλακάτ και ντουντούκες και συνθήματα. Τρελό; Όταν κάθε μέρα πεθαίνει κόσμος από τον covid. Εδώ υπάρχουν επιστήμονες και κοινωνιολόγοι που ξεκάθαρα πλέον μιλάνε για καραντίνα διαρκείας. Μόνιμη. Ότι ο κόσμος πρέπει οριστικά να το χωνέψει ότι θα κυκλοφορεί μόνο μέσα στο σπίτι του. Γιατί;

Επειδή δεν υπάρχει άλλη ασφαλής λύση. Γι’ αυτό. Και από τη άλλη υπάρχει κόσμος που έχει κάθε διάθεση να… πειθαρχήσει. Να αποδεχθεί με… ανακούφιση και ευχαρίστηση το longplay lockdown. Γιατί, όχι, σου λένε! Ποιος καταναγκαστικός περιορισμός; Τον θέλουμε! Θα είναι εθελοντικός! Θα τα περνάμε μια χαρά μέσα στους τέσσερις τοίχους. Με τις πυτζάμες μας, δεν μας νοιάζει, θα ασχολούμαστε περισσότερο με τον εαυτό μας και με τα δικά μας πρόσωπα, παιδιά, σκυλιά, γυναίκα και μαμά.

Είπες τίποτα; Ο εθελοντής lockdowner ανήκει στη μέλλουσα γενιά. Στην κατηγορία των ανθρώπων που καταργεί το Έξω, που περιορίζει το Έξω και αρχίζει να επενδύει ερωτικά, οικογενειακά, δημιουργικά στο Μέσα.

Διαβαστε ακομα:

ΜΙΛΑΝΕ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΣΤΟΥΣ ΘΑΝΑΤΟΥΣ