ΦΟΡΟΣ ΤΙΜΗΣ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΣΤΑ ΣΦΗΝΑΚΙΑ

 
Ένας νέος της εποχής. Ένας 23χρονος εκπρόσωπος μιας άλφα κατηγορίας στη νεολαία όπου γης σήμερα. Ποιος να θυμάται τον Βραζιλιάνο Ουμπέρτο Μούρα Φόνσκα, ρέκορντμαν στο είδος του, που δεν πρόλαβε να δει το όνομα του στο Βιβλίο Γκίνες. Πρωταθλητισμό αξιοσημείωτο στα σφηνάκια έκανε ο Ουμπέρτο. Στην κατανάλωση περισσότερων σφηνακίων. Ήταν το δικό του άθλημα. Όπως κάποιοι άλλοι διαγωνίζονται σ' ένα σωρό περιττές και βλακώδεις μαλακίες, που δεν έχουν καμιά σημασία, κανένα νόημα  σε σχέση με αληθινή ζωή.
 
Ο Ουμπέρτο πέθανε πανευτυχής το 2015, σα σήμερα 13 Μαρτίου, αφού είχε πετύχει τον άθλο, λέω άθλο, όχι αθλιότητα, να πιει 20. παρακαλώ, σφηνάκια σε λιγότερο από 60 δευτερόλεπτα. Εκεί τελείωσε. Τα κατέβασε μέχρι τον οισοφάγο και κατέρρευσε. Επιτόπου εξέπνευσε. Ήταν νικητής, όμως. Το ρεκόρ το έσπασε. Ποιος άλλος αθλούμενος στο συγκεκριμένο αγώνισμα είναι σε θέση να κατεβάσει έστω ένα σφηνάκι περισσότερο από τα 20, την επίδοση του μακαρίτη στα 23 Βραζιλιάνου Ουμπέρτο και να μην τεζάρει;
Φοιτητής ήταν ο Ουμπέρτο και στο facebook είχε γράψει το εξής μεγαλειώδες σε πνεύμα και σοφία ζωής:«Καλύτερα να πεθάνεις από βότκα παρά από βαρεμάρα».
Ποιος διαφωνεί; Ο κανένας. Με τον Ουμπέρτο θα συμφωνήσουν οι περισσότεροι φιλόσοφοι των αιώνων. Αυτή είναι η πιο μεγάλη ευτυχία! Να έχει κανείς τον καλύτερο θάνατο, το τέλος που γουστάρει. Το κατάφερε ο Ουμπέρτο ο σφηνάκιας, που ναι μεν πέθανε, και γλύτωσε τη βαρεμάρα του, αλλά κέρδισε στον «διαγωνισμό γρήγορης κατανάλωσης αλκοόλ» τους αντιπάλους του, οι οποίοι πριν φθάσουν τα 20 όλοι είχαν ήδη λιποθυμήσει.
Διαβαστε ακομα: