ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΙΔΕΩΝ

 

Στο γήπεδο του Πανιωνίου συναυλία διοργάνωσε το ΚΚΕ στη μνήμη του τραγουδιστή Δημήτρη Μητροπάνου (1948 -2012). Κάνει και συναυλίες το κόμμα; Ναι, αλλά μόνο για πάρτη εκείνων που θεωρεί ''δικούς του''. Έστω κι αν οι πεθαμένοι καλλιτέχνες δεν θεωρούν δικό τους το ΚΚΕ. Δεν τους εκφράζει, παρ’ ό,τι οι ίδιοι είναι αριστεροί.

Αντιληπτό ότι υπάρχουν αριστεροί, γνήσιοι και πεντακάθαροι, οι οποίοι δεν θέλουν καμιά σχέση, καμιά επαφή με το ΚΚΕ. Και ο Μητροπάνος, με καταβολές παραδοσιακού αριστερού, δεν ήταν στρατευμένος με το κομουνιστικό κόμμα. Το τι ήταν, όμως, ο Μητροπάνος και τι ψήφιζε λίγη σημασία έχει.

Το ΚΚΕ κάνει παιχνίδι με τη μνήμη καλλιτεχνών μόνο αν αυτοί έχουν καταγραφεί αριστεροί. Καραμπινάτος ναζισμός. Δεν υπάρχει, δεν τον ξέρουμε τον μουσικό, τον ηθοποιό, τον συγγραφέα, τον διανοούμενο αν δεν είναι δικό μας. Όση αξία και όποια ποιότητα κουβαλάει κανείς στα γράμματα και στις τέχνες, αν δεν είναι δικός μας, τον αγνοούμε.

Ο Ολυμπιακός αν διοργάνωνε συναυλία για τον γάβρο Μητροπάνο, καμιά αντίρρηση. Το περίεργο θα ήταν ο Ολυμπιακός να τιμήσει την προσφορά στο τραγούδι του βαζέλου Πάριου.

Το ΚΚΕ λανσάρεται ως κόμμα... αρχών και ιδεών, δεν είναι ποδοσφαιρική ομάδα που πουλάει οπαδικό φανατισμό. Που εμπορεύεται οπαδισμό και χουλιγκανισμό. Δέκα ευρώ το εισιτήριο στη συναυλία του ΚΚΕ στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης και ενάμισυ ευρώ το κουτάκι μπύρας από μπαρ που έστησε το κόμμα.

Ο Μητροπάνος είναι λαϊκός καλλιτέχνης. Με τα περισσότερα από 100 χρόνια Ιστορίας το ΚΚΕ δεν έγινε ποτέ λαϊκό κόμμα. Σταθερά παραμένει τσόντα, κόμμα στο περιθώριο.

Διαβαστε ακομα:

ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ, ΤΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΥΣ