ΚΑΝΑΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΠΟΛΥΕΞΟΔΟ

 
Το φάγαμε κι αυτό το τριήμερο του αγίου πνεύματος. Από αύριο Τρίτη ξαναμπαίνουμε στους γνωστούς ρυθμούς, που υποτίθεται μας έβγαλε το πνεύμα το άγιον. Επειδή είναι άγιον, για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους. Όπως έχουν τα πράγματα, δηλαδή.
Στην Ελλάδα ξεκινάει το καλοκαίρι με το Άγιον Πνεύμα. Έτσι το έχουμε από τα παλιά τα χρόνια. Βέβαια με τους χρόνους και τους καιρούς, που λέει ο ποιητής της συμφοράς, το καλοκαίρι έγινε, το κάναμε πιο μεγάλο. Πιο πλούσιο, πολυέξοδο. Με τα σέα του και τα μέα του. Το έχουμε βάλει περισσότερο στην καθημερινότητα μας.
 
Βλέπεις φωτογραφίες στις παραλίες της μεταπολεμικής Ελλάδος και είσαι σίγουρος πως είναι από άλλη χώρα. Κάποια εξωτική, ψεύτικη και φανταστική. Ουδεμία σχέση.
Πεντηκοστή. Η Κυριακή 50 ημέρες μετά το Πάσχα. Τότε έγινε η επιφοίτηση στους Αποστόλους. Το Άγιον Πνεύμα τους επισκέφτηκε. Ποιος ασχολείται, θα πεις. Ποιος χριστιανός ξέρει τα της θρησκείας του. Ποιος θέλει να μάθει τι... πιστεύει. Κανονικά αυτό που θέλουν για να βάλουν μυαλό είναι να τους γίνει και σ' αυτούς η επιφοίτηση, Έστω και με την επιστράτευση κάποιου ταχυδρομικού περιστερίου ή ενός αγριοπερίστερου των βράχων.
Διαβαστε ακομα:

Η ΦΟΒΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΟΗΤΟ ''ΒΑΘΥ ΛΑΡΥΓΓΙ''