ΑΓΥΡΤΕΙΑ ΕΙΝΑΙ, ΟΧΙ ΑΓΙΟΤΗΤΑ...

 
Είμαστε αιώνες πίσω. Σταθερά.Γατζωμένοι στο βαθύ παρελθόν. Αυτή είναι η πραγματικότητα, καμιά υπερβολή, καμιά φιλολογική προσέγγιση. Ο μητροπολίτης Αργολίδος φόρα παρτίδα είπε ότι στην εκκλησία Άγιοι Ισίδωροι στον Λυκαβηττό πουλάνε μούσι θαύματα. Ο άνθρωπος, λέω για τον συγκεκριμένο ιεράρχη, ζει στον κόσμο του... Δεν έχει, δηλαδή, επαφή με τον κόσμο, με το τι συμβαίνει γύρω του. 
Δεν γίνονται θαύματα, λέει ο μητροπολίτης (φώτο), ψευδοθαύματα γίνονται, κοροϊδεύουν τον κόσμο. Πληγή είναι οι Αγιοι Ισίδωροι, Απάτη σκέτη τα θαύματα. Αγυρτεία, όχι αγιότητα.
Το πράμα είναι γραφικό. Λέω για την καταγγελία του μητροπολίτη, τη σιωπή της Ιεράς Συνόδου, που κατά καιρούς κάνει λόγο κι αυτή για ψευδοπροφήτες. Καμιά, δηλαδή, κατανόηση της Εκκλησίας για τους πιστούς εκείνους που ψοφάνε για θαύματα. Να επιβεβαιωθεί η πίστη τους. Ότι πράγματι είναι αληθινό και χειροπιαστό αυτό που πιστεύουν.
Βεβαίως είναι παραμύθι καραμπινάτο το θαύμα. Το κάθε ''θαύμα''. Όλα τα θαύματα, ''αληθινά'' και ψεύτικα. Δεν χρειάζεται, λοιπόν, να καταγγέλλεται μονάχα ένα. 
Διαβαστε ακομα:

ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΕΝΑΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ GAY