Η ΑΘΗΝΑ ΣΤΡΙΜΩΧΝΕΤΑΙ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ

 

Για όσους έχουμε μείνει στην Αθήνα, η καλύτερή μας. Τόσο καλύτερα που σκέφτεσαι μήπως πιάνονται κορόϊδα αυτοί που φεύγουνε από Αθήνα τον Αύγουστο. Και πάνε να βρούνε το μπελά τους στα νησιά και τις παραλίες. Κάθε χρόνο τον μήνα αυτόν ολόκληρο η Αθήνα είναι να την πιεις στο ποτήρι. Μάνι, μάνι κερδίζεις τουλάχιστον μία ώρα την ημέρα από τις μετακινήσεις. Άδειοι οι δρόμοι. Μέσα σε δέκα λεπτά πας στη δουλειά σου. Θέλεις το βράδυ τις βόλτες; Άνετα. Ράλυ κάνεις το βράδυ στην παραλιακή. Εύκολα το πρωί, όποια ώρα γουστάρεις να πας στη θάλασσα για μπάνιο. Και παντού σου κάνουνε τεμενάδες. Μύγες βαράνε τα μαγαζιά. Εξυπηρετείσαι με τον καλύτερο τρόπο και δεν σου σπάνε τα νεύρα. Από την άλλη κάποιοι τούτες τις μέρες στα νησιά φτύνουνε το γάλα της μάνας τους.

Μόνο αν δεν μπορείς να κάνεις αλλοιώς φεύγεις τον Αύγουστο. Αν έχεις παιδιά με υποχρεώσεις ή στο επιβάλουν οι δουλειές σου.
Να πω και το άλλο; Αν σώνει και καλά οι διακοπές είναι απαραίτητα τον Αύγουστο, τότε χίλιες φορές καλύτερα να πας στο εξωτερικό. Δεν υπάρχει περίπτωση να βρεις την ελληνική θάλασσα, αλλά θα περάσεις καλά. Και πιο φτηνά. Σ’ όλο τον κόσμο σέβονται τα λεφτά του τουρίστα. Καμιά σχέση με την Ελλάδα.
Τον Αύγουστο ο ένας επάνω στον άλλο είναι ο κόσμος στα νησιά. Δεν ευχαριστιέσαι όπως θες το μπάνιο, και το φαγητό, και τη διασκέδαση. Το μόνο σίγουρο, το μόνο κέρδος η ταλαιπωρία. Κάποιος θα πει πως στο βάθος αυτό ψάχνουν μερικοί, την ταλαιπωρία. μέσα και ο χαβαλές. 
Έτσι είναι.Ή πας να κάνεις διακοπές και να ξεκουραστείς ή τα θέλεις να βρεις τον μπελά σου. Η Αθήνα έχει μαζευτεί στα νησιά αυτές τις μέρες. Πας για μπάνιο και βλέπεις τον γείτονά σου με το μαγιώ, από κοντά την κυρά του με τα κουτσούβελα. Τους τρως την μάπα όλο τον χειμώνα, τους τρακάρεις μπροστά σου και στις διακοπές. 
Τέλος πάντων. Πάλι καλά που πάνε όλοι διακοπές τον Αύγουστο και βρίσκουμε κι εμείς την ησυχία μας.
Το άλλο; Όσοι μένουμε στην Αθήνα το δεκαπενταύγουστο γλυτώνουμε από τους ενοχλητικούς στο τηλέφωνο. Όλοι είναι σε διακοπές και κανένας δεν σε παίρνει τηλέφωνο για ψύλλου πήδημα. .
Διαβαστε ακομα:

ΦΥΤΡΩΝΕΙ ΕΚΕΙ ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ