ΑΝΤΡΑΣ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΑ, ΨΥΧΙΣΜΟΣ ΔΙΦΟΡΕΤΙΚΟΣ ΤΗΝ ''ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ''

 
Η Πρώτη Φορά. Για την γυναίκα είναι κάτι διαφορετικό, απ'.ό,τι στον άνδρα. Η ''πρώτη φορά'' είναι μια στιγμή που πιθανόν να σημαδέψει την γυναίκα και να τη θυμάται για όλη της τη ζωή. Είτε η ''πρώτη φορά'' έγινε στα 15, είτε στα 25 χρόνια της. Αντίθετα, για τον άνδρα στην πορεία της ζωής του πιθανόν να ξεχάσει με ποιο κορίτσι και πότε έκανε πρεμιέρα.

Έχασε, λένε, την παρθενιά της. Περίεργο να χρησιμοποιούν το ρήμα ''χάνω'' - σ' όλους τους αιώνες. Δεν το ήθελε η γυναίκα; Ήταν καλύτερα να έμενε παρθένα; Και να σκεφθεί κανείς ότι μέχρι μόλις λίγα χρόνια πριν θεωρούνταν αντιχριστιανική, ενάντια στην αγιότητα τη θρησκείας η... απώλεια της παρθενίας, δηλαδή κάτι που έχει σχέση με το σώμα, όχι με το πνεύμα.

Τέλος πάντων, υπάρχουν γυναίκες που ακόμα και στα 80 τους, στα 90 έχουν συγκρατήσει με ιδανικό ή πολύ άκομψο τρόπο το πως προέκυψε η ''πρώτη φορά” τους. Πώς συνέβη. Κάθε μία έχει να λέει τη δική της ιστορία. Ότι ήταν υπέροχο, ονειρικό, φρικτό, τραυματικό, ότι διεπράχθη πρόωρα, αναπάντεχα, καθυστερημένα, την πρώτη βραδιά του γάμου ή όχι
Η ''πρώτη φορά”, όμως, είναι απλά η πρώτη φορά. Και στα άτομα, αγόρια και κορίτσια, που θέλουν να μπαίνουν διαβασμένοι στη ζωή, η δεύτερη φορά είναι καλύτερη από την πρώτη. Επόμενο. Η 21η φορά πιο χορταστική από την 20η φορά. Που σημαίνει ότι η πρώτη φορά χάνει τη μοναδικότητά της, συμβαίνει και ανώριμα, χωρίς την πείρα και των δυο, και ,τελικά, μειονεκτεί -  ατμοσφαιρικά και ευδαιμονικά - σε σύγκριση με τις επόμενες φορές.
Το γνωρίζει, και το περιμένει, η γυναίκα ότι θα βάλει το σεξ στη ζωή της. Στην καθημερινότητα της. Κι όμως είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη εν όψει της ''πρώτης φοράς''. Γι' αυτό μένει εκτός παιχνιδιού, συνήθως κρατάει ρόλο παθητικό. Τα αφήνει όλα στον άλλον, κάποιες φορές τον ενθαρρύνει. Ίσως αυτή είναι η αιτία της απογοήτευσης της, χαλιέται ψυχολογικά, όταν ο συμπαίκτης δεν είναι άξιος της κρίσιμης στιγμής, από τη σεξουαλική του συμπεριφορά λείπει η απαραίτητη διακριτικότητα. 
Διαβαστε ακομα:

Ο ΑΝΔΡΑΣ ΚΟΠΜΠΛΑΡΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΩΤΙΑΡΑ ΓΥΝΑΚΑ