ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΦΡΑΓΚΑ ΠΑΙΖΕΙΣ ΚΙ ΕΤΣΙ, ΚΙ ΑΛΛΟΙΩΣ

 
Δεν υπάρχει σωστή πρόβλεψη. Κουβέντα αξίας να κατεδαφίσει κτήρια. Να καθαρίσει μπαγιάτικη στοιχηματική σκέψη. Και μη βιαστεί κανείς να με σχολιάσει αρνητικό, αντιδραστικό, αιρετικό. Όχι τέτοια πράγματα.
Δεν παίζω με τις λέξεις. Βάζω τόσες μάρκες στο τραπέζι. Γνωρίζω πριν κάτσει η μπίλια ποιο νούμερο θα προτιμήσει στον τροχό; Ούτε ο Θεός. Κανείς δεν το ξέρει.

 

Ποια πρόβλεψη, λοιπόν. Παίζει το τάδε αλογάκι στη κούρσα. Ξέρει εκ των πρότερων ότι θα τερματίσει πρώτο; Είναι φαβορί, το ταχύτερο άλογο, το καλύτερο στη συγκεκριμένη διαδρομή, και ο αναβάτης ο πιο γάτος... Σύμφωνοι, όμως όλα αυτά δεν αποτελούν πρόβλεψη,με την έννοια ότι το θηρίο θα βγει μεθυσμένο από τη φωλιά του. Όλα αυτά είναι δεδομένα, τα οποία βέβαια λαμβάνεις υπ’ όψιν σου, αλλά δεν είσαι σίγουρος ότι θα επαληθευθούν. Ότι θα επιβεβαιωθούν.

Ακόμα, όμως, κι αν δεν διαψευστούν τα όποια λογικά και βάσιμα δεδομένα, πάλι δεν λες ότι πρόβλεψες... σωστά. Γιατί; Επειδή η επιτυχία στην πρόβλεψη δεν είναι προσωπική, με την έννοια ότι ο παίκτης δεν συνέβαλε ούτε σε ποσοστό απειροελάχιστο να προέλθει το αποτέλεσμα που ανέμενε κι όχι ένα άλλο.

 

Ο Ολυμπιακός π.χ. είναι η καλύτερη ομάδα από την αντίπαλο, ένα. Παίζει στο Καραϊσκάκη, δυο. Βρίσκεται σε καλή κατάσταση, τρία. Καίγεται για τη νίκη, τέσσερα. Ο διαιτητής είναι σπαθής, πέντε. Όλα αυτά είναι δεδομένα. Κι ένα ακόμα ότι με τον συγκεκριμένο τάδε αντίπαλο ο Ολυμπιακός έχει παράδοση, μόνο νίκες. Λοιπόν; Θα μιλήσεις για πρόβλεψη ''σωστή''; 

Φτάσαμε στο φινάλε. Στο διά ταύτα. Στο στοίχημα η μαεστρία είναι το ποντάρισμα. Το σωστό, το πετυχημένο, το αποδοτικό ποντάρισμα. Αυτό ναι, αν σου λέει κάτι. Αναφέρομαι σ’ όλο το φάσμα του τζόγου.
Άλλο κεφάλαιο είναι η πρόβλεψη, άλλη η τέχνη του ποντάρω. Να το πω διαφορετικά. Δυο τζογαδόροι, άσχετοι μεταξύ τους, με την ίδια κάβα, έχουν όμοια πρόβλεψη, παίζουν το ίδιο ποσό στο ίδιο στοίχημα κι όμως κερδίζουν στη τελική διαφορετικό ποσό. Γιατί; Είχαν κάνει διαφορετικό ποντάρισμα. 
Συμπέρασμα. Με τα ίδια λεφτά παίζεις κι έτσι, κι αλλοιώς, κι αλλοιώτικα.
Διαβαστε ακομα:

ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ, ΑΝΔΡΕΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΓΥΜΝΟ