ΓΙΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟΝ ΛΕΝΕ... ΠΑΤΕΡΑ!

 
Τον παπά τον λένε πατέρα. Έστω κι αν είναι ιερέας καριέρας και πρόκειται να παντρετυτεί, να κάνει παιδιά. Απορώ, έγραφε πριν από χρόνια σ' ένα μυθιστόρημα του, που αποκαλείται πάτερ ο ιερωμένος στον οποίο απαγορεύεται να νυμφευθεί και να τεκνοποιήσει. Και το άλογο το καβαλάνε, αλλά το λένε ''περήφανο άτι''. 
Βαρέθηκα να διαβάζω για τον κύριο τάδε που κατηγορείται ως υπεύθυνος  στη δομή τάδε για τα απροστάτευτα παιδιά.  Τον αποκαλούν πάτερ Αντώνιο, και πάτερ Αντώνιο... Να τον έλαεγαν μπαμπά Αντώνη, να το μασήσω. Όχι και πατέρας,,, 
Θα πεις ακόμα ο άνθρωπος δεν έχει καταδικαστεί. Δεν έχουν γίνει δεκτοί ακόμα από δικαστήριο όλα όσα του προσάπτουν. Μα, δεν μιλάνε για τον συγκεκριμένο. Την αφορμή μας δίνει να πούμε τα δικά μας. Και να κριθεί ένοχος ο κύριος, πάλι πατέρας θα είναι. 
Έτσι πάει. Τα ράσα έτσι και τα φόρεσε κάποιος τα κρατάει επάνω του μέχρι να πεθάνει. Μέχρι να πάει να συναντήσει τον Κύριο, όπως λένε, Και για να το λένε, έτσι συμβαίνει. Θέλει δεν θέλει ο κύριος, ο άλλος νταηλήκι θα πάει να τον έβρει. Να του πει ''Ήρθσ''.
Πατέρας ο αθώος ιερέας, πατέρας κι αυτός που ατιμάζει το ράσο. Πατέρα τον λένε και πριν τον πάρουν πρέφα, και μετά από τις βρωμιές του.
Διαβαστε ακομα:

ΟΠΩΣ ΤΑ ΘΗΡΙΑ ΤΗΣ ΖΟΥΓΚΛΑΣ