ΚΟΡΟΙΔΟ ΕΙΣΑΙ, ΜΠΑΜΠΑ, ΑΝ ΠΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

 
Πότε θα τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία. Αυτό το ερώτημα παίζει στα ΜΜΕ του κόσμου, διότι μάλλον έχει παρατραβήξει η δουλειά με την εισβολή της Ρωσίας. Ξέρεις, ο πόλεμος μοιάζει με κανονική δουλειά, σαν κι αυτή που ανοίγει ένα κατάστημα, ένα ρεστωράν, ένα ξενοδοχείο. Φέρνεις και τον παπά να πεί τα δικά του στα εγκαίνια με πολιτικούς και καλλιτέχνες προσκεκλημένους. Άνοιξε, λοιπόν, και ο Πούτιν ένα μαγαζί, μια καινούργια φάμπτικα και κάνειο τα κουμάντα του.
Ποτε θα κατεβάσει ρολά ο πόλεμος στην Ουκρανία; Μη βιαζόμαστε! Ακόμα ούτε χρόνο δεν έκλεισε το μαγαζί, που βολεύει κόσμο και από τις δυο πλευρές, ανα είναι μόνο δυο κι όχι περισσότερες.
Άλλο είναι αυτό που αξίζει να σημειώσει κανείς, με αφορμή τον εν λόγω πόλεμο. Ποιος τελός πάει σήμερα στον πόλεμο; Να πάει να... πολεμήσει! Πολύ περισσότερο από τη χώρα που μπουκάρει σε μια άλλη. Για ποια ιδέα να πάει να σκοτωθεί; Για την πατρίδα, τη θρησκεία, την άλφα και τη βήτα ιδεολογία. Για τον κερατά τον αντίπαλο που του αξίζει το χειρότερο. Και επειδή αξίζει να τιμωρηθεί ο αντίπαλος, ο εχθρός, αυτή τη δουλειά, αυτό το καθήκον να το πάρει επάνω του ο φανταράκος. Να αφήσει πίσω τη δουλειά του, την οικογένεια του και ανα ντυθεί στο χακί.
Έχουν αλλάξεια τα κόζα. Καλώς, κακώς, ευτυχώς, δυστυχώς, αυτή είναι σήμερα η κατάσταση. Από τη μια είναι η ζωή, και από την άλλη η μη ζωή. Να σταματλησει ο άλλος να ζει, να κάνει αυτή τη ζωή που κανει, διότι έτσι γουστάρει ο κάθε Πούτιν, και ο  κάθε αλήτης πατριάρχης; Κάντε μας τη χάρη.
Διαβαστε ακομα:

ΓΥΑΛΙΖΕΙ ΤΟΙ ΜΑΤΙ ΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ ΓΙΑ... ΕΞΟΥΣΙΑ