Η ΜΠΑΛΑ ΠΗΡΕ ΚΑΙ ΤΗΝ... ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΑ

 
Τι κόλπο είναι αυτό με την... πρεσβυτέρα; Την παπαδιά, δηλάδή, που βρέθηκε κι αυτή μπλεγμένη μ' αυτή την πολυσυζητημένη ιστορία του πάτερ Αντώνιου. Ε, βέβαια, δεν θα την άφηναν στην απ' έξω τα κοράκια της δημοσιογράφίας. Η...  πρεσβυτέρα πάει πακέτο με τον ιερέα. Τον σύζυγο της. Τον παντρεμ.ενο παπά. Παπάς ο ένας, παπαδιά εκείνη.
Και όπως οι παπατζήδες λένε Εδώ παπάς, εκεί παπάς, που είναι ο παπάς, έτσι ξηγιόνται και τα ΜΜΕ, Εδώ παπαδιά, εκεί παπαδιά, που είναι η παπαδιά; Την οποία την βρτίσκουν εκεί κι εδώ να έχει χωμένη τη μύτην της, κι όχι μόνο. Να ήταν στα μέσα κακι στα έξω του παπά Αντώνη.
Πρεσβύτερος είναι λέξη ελληνική, δηλαδή αρχαία. Θα πει ο μεγαλύτερος σε ηλικία, ο ηλικιωμένος, ο γεροντότερος. Από την εν λόγω λέξη προέρχεται και ο χαρακτηρισμός ''πρεσβυτέρα'', που η Εκκλησία την αναγνωρίζει και απαιτεί απ' αυτήν να στέκεται άξια σύντροφος του συζύγου παπά στα θρησκευτικά του καθήκοντα. Αυτό, όμως, συνληθως δεν συμβαίνει. 
Η παπαδιά, και δεν μιλάμε για την συγκεκριμένη του παπά Αντώνη, την έχει πάρει στραβά τη δουλειά και δεν κάνει ζωή σύμφωνα με το λεγόμενο ευαγγελικό τρόπο ζωής. Όπως αναφέρουν τα ευαγγέλια. 
Διαβαστε ακομα:

ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΩ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΜΙΚΡΗΣ...