ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΙ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΤΟ ΚΕΡΑΤΟ...

 
Σε μια σκηνή της ταινίας μια παντρεμένη υποκύπτει εύκολα στο φλερτ άγνωστου άνδρα. Αμάν! Ήρθε απρόσκλητη η σκέψη και τσίμπησε το μυαλό σου. Υπάρχει πιθανότητα να σήκωνε τα πόδια και η δικιά μου γυναίκα;

Πιθανόν να συμβεί το άλλο, πάντα στο σενάριο της ταινίας. Η κυρία να υποκύψει σε συνάδελφο της στο γραφείο. Αμάν! Και πρόκειται για αξιοπρεπή κυρία, όχι πουτανόσογο, ούτε νυμφομανή. Στο έργο είναι μια ισορροπημένη και απόλυτα αυτοελεγχόμενη γυναίκα, σύζυγος, μητέρα και ο πρώτος που δεν θα την υποπτευόταν για απιστία είναι ο... άνδρας της. Κι όμως εκείνη αμάρτησε. Εσύ ο θεατής στον κινηματογράφο δικαιολογημένα πέφτεις στην... υποψία.

- Θα μου την έκανε και η δικιά μου;

Κατά 90% ο σύζυγος δίνει την εξής απάντηση στον εαυτό του: ''Αποκλείεται!''. Οι πουτάνες είναι οι... άλλες γυναίκες, όχι η δικιά μου. Πάει κόντρα στην στατιστική, δηλαδή. Οι έρευνες είναι αδυσώπητες, σε συμπεράσματα. Τουλάχιστον το 70% των γυναικών άνοιξαν το διαβήτη τους εκτός γάμου, έστω μια φορά. Που σημαίνει ότι οι κερατάδες, κανονικοί τάρανδοι, που κυκλοφορούν είναι το 70% των ανδρών.

Γιατί η γυναίκα θα συνευρεθεί εξωσυζυγικά; Γιατί να σκέπτεται, έστω κάποιες φορές όχι... φανατικά, αλλά τελικά αποφασίζει ερωτική, σεξουαλική επαφή μ' άλλον άνδρα. Υπ' όψιν ότι η γυναίκα δεν έχει τάσεις απιστίας σε τόσο υψηλό βαθμό όσο ο άνδρας. Κάποιες, μάλιστα, όσο κι αν δεν τις καλύπτει συναισθηματικά ο γάμος, το τελευταίο που θα σκεπτόντουσαν είναι να κερατώσουν τον σύζυγο.

Γιατί, λοιπόν, η συμβία, η σύντροφος ξεπερνάει την κόκκινη γραμμή. Οι λόγοι είναι συγκεκριμένοι. Μην πέσουμε στο αχανές σύμπαν των διαφόρων και ποικίλων αιτιών. Λέμε τα χοντρά, τα βασικά, εκείνα τα δεδομένα που στέλνουν την γυναίκα να πατήσει, αλλά και να καβαλήσει το κατώφλι της συζυγικής απιστίας.

Είναι σχεδόν απίθανο να κερατώσει η γυναίκα τον άντρα της αν έχει μαζί του συχνές σεξουαλικές επαφές. Η... επικίνδυνη είναι εκείνη που συνουσιάζεται αραιά και πού, και όποτε το... θυμηθούν με τον σύζυγο.

 

Αποδεδειγμένο. Η γυναίκα που εργάζεται έχει πολύ περισσότερες πιθανότητες να απιστήσει, μάλιστα χωρίς να σταματήσει να αγαπάει τον άνδρα της, τον πατέρα των παιδιών της. Όσο, μάλιστα, είναι επαγγελματικά περισσότερο επιτυχημένη, τόσο πιο... χαλαρά, δηλαδή χωρίς να το πολυσκεφθεί θα περάσει το... φράκτη.
Αξιοσημείωτο εύρημα στις σχετικές επιστημονικές έρευνες είναι τούτο: Δεν είναι πάντα σ' όλες τις γυναίκες η αναζήτηση της σεξουαλικής ικανοποίησης η αιτία της απιστίας. Άρα, για να αποφύγει ο σύζυγος την πιθανότητα να φυτρώσουν τίποτα κερατάκια στο κεφάλι σου, πολύ περισσότερο ο... φαλακρός και θα φαίνονται, να ξηγιέται τρυφερά με την δικιά του. Ας μην συχνοβρίσκονται σεξουαλικά, αρκεί να αφιερώνει χρόνο στην γυναίκα του ο άνδρας, να ασχολείται μαζί της, να της δείχνεις ότι υπάρχει στην καθημερινότητά του.
Διαβαστε ακομα:

ΤΟ ΜΠΑΡΜΠΟΥΤΙ, Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΤΖΟΓΟΥ