ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΛΟΓΟ ΣΤΗΝ ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΑ

 
Να ανατριχιάσει ολόκληρος ο αναγνώστης. Να, ο στόχος της λεγόμενης ερωτικής λογοτεχνίας. Να αρχίσει να βαράει η καρδιά, όποιου διαβάζει, πιο βαρειά, πιο γοργά επηρεασμένος από τις σκηνές και τις περιγραφές του συγγραφέα. Αυτή είναι η υπέρτατη επιδίωξη, ο αναγνώστης να χαυνώσει σ' όλο το κορμί, να γίνει ένα με τους ήρωες του μυθιστορήματος. Με την ψωλόφιλη γκόμενα της ιστορίας, με τον γαμομανή άνδρα, που δεν κρατιούνται και χωρίς δεύτερη σκέψη από τη σεξουαλική τους λαχτάρα πλακώνονται μετά από οργασμούς ιλιγγιώδεις και σε αυνανισμούς αμοιβαίους. 
Κι όσοι μιλήσουν για πορνογραφία, κανένα πρόβλημα. Σήμερα, όπου όλα επιτρέπονται, εντελώς αποενοχοποιημένα, ο συγγραφέας, ο λογοτέχνης, ο τεχνίτης του λόγου, γράφει τολμηρά, ξεκάθαρα ντοπάρει τη σεξουαλικότητα του αναγνώστη. Με λεπτομέρειες γαργαλιστικές.

Παγκόσμιο πρωταθλητισμό σήμερα στη λογοτεχνική, στην ''ποιοτική πορνογραφία'' κάνουν οι γυναίκες. Σε ηλικίες μικρές, μάλιστα. Μερικές είναι φοιτήτριες ακόμα, αλλά οι περισσότερες ταλαντούχες στο γράψιμο και στην ερωτική φαντασία έχουν ξεχωρίσει.

Ο Ανδρέας Εμπειρίκος είχε πει: ''Είναι σα να φοράς περούκα ενώ έχεις θαυμάσια μαλλιά, αν δεν γράφεις «μουνί» το μουνί, και δεν χρησιμοποιείς το «γαμάω, γαμώ», τούτο το εξαίσιο ρήμα... '' . Να, που σήμερα η εποχή του Εμπειρίκου είναι του κατηχητικού.

Λέγαμε για τις γυναίκες που έχουν πάρει επάνω τους το παιχνίδι. Καθόλου τυχαίο, ότι γυναίκα, μάλιστα μια άγνωστη, μια ανύπαρκτη συγγραφέας έγραψε τις «50 Αποχρώσεις του Γκρι». Κι έδωσε το σύνθημα σ' άλλες νοικοκυρές, σ' άλλες ανύπαρκτες επίσης, μη συγγραφίνες, να αρχίζουν να γράφουν ερωτικές ιστορίες, στην πραγματικότητα τις δικές τους απόκρυφες επιθυμίες, τις προσωπικές τους καυτές στιγμές. Για να χαρίσουν πάθος λάβρο στους αναγνώστες.

Με την ευκαιρία. Το ξεκίνημα της ερωτικής λογοτεχνίας στον καιρό μας έγινε με την έκδοση της «Ιστορίας της Ο», το 1954, που έγραψε γυναίκα, η Pauline Reage. Ακολούθησε το 1959 η ''Εμανουέλα", που στο σινεμά ήταν μια πρωτοφανής τσόντα, τότε. Συγγραφέας πάλι γυναίκα, η Emmannuelle Arsan, η οποία είχε ομολογήσει: ''Αν δεν είχε προηγηθεί η «Ιστορία της Ο» δεν θα έγραφα τη δική μου Εμανουέλα'

Διαβαστε ακομα:

ΤΙ ΦΑΝΤΑΣΙΩΝΕΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ Η ΓΥΝΑΙΚΑ- Η ΕΚ[ΠΛΗΞΗ!