Ο ΕΡΩΤΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΨΥΧΗ, ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ... ΗΛΙΚΙΑ

 

Μετά τα 50 μειώνεται η σεξουαλική επιθυμία των γυναικών. Το λένε οι γιατροί. Διαφωνώ! Μετά την εμμηνόπαυση αλλάζει η ερωτική συμπεριφορά των γυναικών. Το λένε οι ειδικοί, οι ερευνητές. Δεν το δέχομαι!

Σέβομαι την επιστήμη. Δεν αγνοώ τη ιατρική γνωμάτευση, αλλά διατηρώ το δικαίωμα της αμφισβήτησης. Οι εμπειρίες ζωής, δηλαδή, από τις επαφές μου με τους γιατρούς, κέρδισα το μάθημα να μην τους αντιμετωπίζω δογματικά. Ότι έτσι είναι, επειδή έτσι το λέει by the book ο δόκτωρ.

Εμμηνόπαυση. Η παύση στα έμμηνα. Στα μηνιάτικα της γυναίκας. Κι αυτή η διακοπή προκαλεί μία ανισορροπία στον οργανισμό. Επόμενο. Πονοκεφάλους, δυσουρία, ατροφία στους μαστούς και ξηρότητα στον κόλπο. Επόμενο. Καθυστερεί η 50αρα και η 55αρα να παράγει υγρά στο αιδοίο της και να διευκολύνει έτσι τη διείσδυση του πέους.

Και κοντά στις άλλες φυσιολογικές συνέπειες της εμμηνόπαυσης είναι και η μειωμένη διάθεση για σεξ. Κι αν αυτό συμβαίνει γιατί να ισχύει ο νόμος σ’ όλες τις 50αρες; Το σεξ, η σκέψη για σεξ είναι ανάγκη αληθινής ζωής μέχρι θάνατο. Δεν έχει ηλικία.

Πενηντάρα, εξηντάρα, η γυναίκα που θέλει να είναι ερωτεύσιμη, δεν εγκαταλείπει τον εαυτό της. Η βιολογική ηλικία, η δυσλειτουργία του σώματος δεν στέκονται εμπόδιο στην γυναίκα προκειμένου να… επιτρέπει στην ερωτική της ψυχή να συνεχίσει να σπαρταρά.

Διαβαστε ακομα:

ΛΕΣΒΙΑ ''ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΚΕ''. ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΕ ΚΑΙ ΜΕ... ΑΝΔΡΑ