ΠΟΙΟΣ ΡΩΤΗΣΕ ΤΟΝ ΑΛΜΕΙΔΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΠΝΟΓΟΝΑ!

 
''Δεν θέλω καπνογόνα στο γήπεδο'' είπε ο προπονητής της ΑΕΚ Ματίας Αλμέιδα. Ρε, ό,τι θέλει ο καθένας λέει. Αυτό θα πει δημοκρατία! Χωρίς να τον ρωτήσει κανένας το πέταξε ο Αργεντινός. Και, βέβαια. οι επίσης δημοκρατικοί καπνογονολάτρες τον έγραψαν κανονικά τον Αλμέιδα. Δουλειά σου, δουλειά μας. Όπως εμείς οι καπνογονολάτρες δεν επεμβαίνουμε στο τι κάνεις προπονητικά, κάνε μας τη χάρη κι εσύ. Όποτε γουστάρουμε εμείς θα κάνουμε την πλάκα μας. Και δεν μας ενδιαφέρει αν η μαυροφόρα διακόψει το ματς μέχρι να φύγει η καπνίλα. Αν δεν βλέπουν καθαρά το ματς από την τηλεόραση, αν θα τιμωρηθεί η ομάδα. Ή έχουμε δημοκρατία και ελευθερία ή δεν έχουμε.
Πραγματικά είναι αστείο, μην πω γελοίο, να βγαίνει ο προπονητής ή ο πρόεδρος και να λέει στον πρεζάκια, στον ανώμαλο, στον κακομαθημένο, στον όποιον ταραξία, τι να κάνει. Μα, βρε, ηλίθιοι, έχεις να κάνεις με τον αδιόρθωτο. Αν, λοιπόν, θες πραγματικά αυτός να έχει συμπεριφορά πολιτισμένη και να σέβεται τον άλλον, να μην τον ενοχλεί, τότε ξηγιέσαι με πράξεις. Όχι με λόγια. 
Μετά το νέο φονικό, βγήκε και ο Πάπας της Ρώμης και πρότεινε... διάλογο ανάμεσα στο Ισραήλ και τους Παλαιστίνιους. Να σταματήσει- είπε- ''το σπιράλ του θανάτου''. Δεν κάνουμε πλάκα, αλλά ο Πάπας το έπαιξε... Αλμέιδα. Έκανε το... καθήκον ο αρχηγός των καθολικών. Και προχθές, στην κυριακάτικη λειτουργία ο Φραγκίσκος ζήτησε να προσευχηθούν οι χριστιανοί για να επιτευχθεί μια... ειλικρινής ειρήνη, να σταματήσει η διαμάχη Ισραηλινών και Παλαιστίνιων. 
Δικαιολόγησε, πανηγυρικά και θριαμβευτικά, ο Πάπας της Ρώμης την ύπαρξη του αρχιερέα. Για ποιο λόγο υπάρχει Πάπας, πατριάρχης, αρχιεπίσκοπος και σία. Να κάνει ευχές, να ζητάει να μην γίνεται πόλεμος. Να, όμως, που από χρόνο σε χρόνο όλο και ανεβαίνει ο τζίρος της πολεμικής βιομηχανίας. 
Διαβαστε ακομα:

ΣΤΟΥΣ ΨΕΥΤΟΓΙΑΤΡΟΥΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΣΟΥΠΕΡ ΓΙΑΤΡΟΙ