Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΣΕΞ ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΡΤΑ ΣΤΟ ΖΕΥΓΑΡΙ

 

''Χωρίσαμε διότι είμαστε διαφορετικοί στον πιο σημαντικό κρίκο της σχέσης μας... ''. Αυτό είπε δημόσια ο γνωστός κύριος και αναφερόταν στο τέλος της σχέσης του με την επίσης γνωστή κυρία. Για να κάνουμε ταμείο, αλήθεια, ποιος είναι ο πιο ''σημαντικός κρίκος'' σε μια σχέση;  Μιλάμε για σχέση άνδρα και γυναίκας, ένα το κρατούμενο. Και δυο, μιλάμε για ερωτική σχέση, όχι κάτι άλλο. Δεν γίνεται λόγος για φιλική σχέση, για παρείστικη, για επαγγελματική, για συγγενική. Άλλα γήπεδα αυτά. Το ναρκοπέδιο θα το περπατήσουν οι δυο τους στην ερωτική σχέση.

Ασφαλώς και δεν θα κάνουμε κουτσομπολιό για το συγκεκριμένη πρώην πια ζευγάρι. Καμιά αναφορά και στα ονόματα τους. Με ποιο δικαίωμα, άλλωστε, να καταπιαστεί κανείς με τα προσωπικά του αλλουνού. Ακόμα κι αν ο ένας από τους δυο δώσει ξεκάθαρα την αφορμή. Σ' αυτό που λέγεται ''ανθρώπινες σχέσεις'', δηλαδή το πιο δύσκολο έργο στη ζωή, συμπέρασμα βγαίνει μόνο αν η κουβέντα είναι ολότελα ακαδημαϊκή. Φιλολογική. Να μην ακουμπάει πρόσωπα.

Τι είπε ο άνθρωπος; ''Είμαστε διαφορετικοί στο πιο σημαντικό κρίκο της σχέσης μας''.

Ένας, ΜΟΝΟ ένας είναι ο κρίκος ανάμεσα σε άνδρα και γυναίκα. Το σεξ. Η σεξουαλική επαφή. Η σεξουαλική επικοινωνία. Η παρουσία του ενός να ερεθίζει τον άλλον, Να τον προκαλεί ερωτικά, σαρκικά. Να φαντασιώνεται ο ένας τον άλλον και εκτός διαδικασίας συνουσίας. Επειδή το ''ερωτικό παιχνίδι'' δεν απουσιάζει ποτέ από μια σχέση, αν οι δυο πλευρές τη θέλουν να παραμείνει και ερωτική.

Βεβαίως υπάρχουν κι άλλα πράγματα που ενώνουν ένα ζευγάρι. Τους φέρνουν πιο κοντά. Ο πιο σημαντικός κρίκος, όμως, ο υπεράνω άλλων κρίκων, που δένει άνδρα και γυναίκα είναι η επιθυμία τους να βρίσκονται και σεξουαλικά
Να το πούμε... ανάποδα. Ποτέ δεν θα φτάσει στο χωρισμό ζευγάρι, και με σοβαρές διαφορές ανάμεσα τους, αν ο ένας ικανοποιείται σεξουαλικά από τον άλλον. Κανόνας, με τις εξαιρέσεις του, βέβαια.
Διαβαστε ακομα:

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΕΚΑΝΕ ΜΠΑΝΙΣΤΗΡΙ ΣΤΟ ΚΟΛΩΝΑΚΙ