Η ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΕΞ

 

Ποτέ δεν θα γυριστεί ταινία με πρωταγωνιστή οικογενειάρχη, ο οποίος έχει απόλυτα άψογη συμπεριφορά συζύγου και πατέρα. Ας την σκηνοθετήσει ο πρώτος μάστορας του Χόλυγουντ. Ας παίζουν οι κορυφαίοι ηθοποιοί. Ας έχει υπογράψει το σενάριο ο πιο βραβευμένος συγγραφέας. Εισιτήρια στο σινεμά θα κάνει η ταινία όπου ο ιδανικός για όλους οικογενειάρχης είναι μυστικός πράκτωρ, αρχιμαφιόζος, ληστής τραπεζών.

Το κακό πουλάει, το καλό αφήνει αδιάφορο τον κόσμο. Το κακό και το μυστήριο. Αυτό που δεν γνωρίζει κανείς, και ψοφάει να το μάθει. Ποιος να κάτσει να διαβάσει σε βιβλίο τη βιογραφία π.χ. φιλάνθρωπου που τρέχει να βοηθήσει σε γηροκομεία, ορφανοτροφεία κ.α. Ενδιαφέρον παρουσιάζει η ζωή του φιλάνθρωπου που είναι π.χ. και κρυφοπαιδόφιλος ή βαρεμένος από κάποια άλλη ανωμαλία.

Ο γάμος σκοτώνει το σεξ. Τη διάθεση για σεξ. Γνωστό από τότε που οι άνθρωποι ανακάλυψαν το γάμο. Και, βέβαια, ο γάμος δεν εφευρέθηκε για να λύσει κανένα πρόβλημα αγαμίας. Άλλες ήταν οι αρχέγονες ανάγκες να μπει στο παιχνίδι της κοινωνίας ο γάμος, ο αιώνια Νο 1 εχθρός της σεξουαλικής απόλαυσης. Ο γάμος που ευλογήθηκε από όλες τις θρησκείες και νομιμοποιήθηκε από όλες τις κοινωνίες.

Το νόμιμο δεν πουλάει, το είπαμε. Το παράνομο, το αμαρτωλό είναι που τρελαίνει, που τραβάει. Επόμενο να 'ναι μάπα, να 'ναι μια από τα ίδια το νόμιμο, το συζυγικό σεξ. Ο θρίαμβος της κοινοτυπίας. Λείπει το μυστήριο, το απρόοπτο, ό,τι παραπέμπει στο περίεργο, στο ασυνήθιστο, στο ανήθικο, στο ανάρμοστο, στο έκφυλο.

Ο γάμος σκοτώνει το σεξ, γιατί; Επειδή η συνουσία γίνεται σε δυο άτομα που πρώτα απ’ όλα, πέραν από τις όποιες διαφωνίες τους, το κύριο στοιχείο τη σχέσης τους είναι η οικειότητα. Ζούνε μαζί, περνάνε μαζί κάποιες ώρες της ημέρας, κοιμούνται μαζί.

Μια λέξη, η οικειότητα, είναι το κλειδί για να αναδειχθεί η πιο μεγάλη αλήθεια. Γιατί το σεξ γίνεται ρουτίνα στο ζευγάρι. Με ξένο άτομο, ακόμα και με γνωστό, όμως με το οποίο δεν υπάρχει παρελθόν σεξουαλικής επαφής, το έργο δεν είναι το ίδιο, όπως με το συζυγικό ταίρι.

Διαβαστε ακομα:

ΟΤΑΝ Η ΛΑΒΑ ΠΑΝΕΤΟΙΜΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΞΕΧΥΘΕΙ ΣΤΑ ΣΕΝΤΟΝΙΑ