ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΤΟ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΗΔΗΜΑ

 
Ο πατέρας οδηγάει, μαγική η διαδρομή μέσα στη φύση. Ο γιος, 12χρονος, στο πίσω κάθισμα αιχμάλωτος στο ipad δυσφορεί σε κάθε ερώτηση του μπαμπά και της μαμάς. Οι γονείς επιθυμούν να συνομιλήσουν με τον κανακάρη τους, γι' αυτόν δεν υπάρχει κάτι άλλο πέρα απ' αυτό [που κρατάει στα χέρια..
Δυόμισυ ώρες στο αυτοκίνητο και το μαλακισμένο δεν έχει πάρει χαμπάρι, και δεν θέλει να πάρει χαμπάρι, σε ποιο σημείο βρίσκονται, αν ταξιδεύουν ανάμεσα σε βουνά, δάση, χωράφια, ποτάμια. Όλο το Είναι του νεαρού δούλου, του σκλαβωμένου στο ''μεγαλείο'' της τεχνολογίας, στο μαλακιστήρι ανάμεσα στα δάκτυλα του. 
Ο πατέρας είναι οδηγός συνειδητός, ο γιος οδηγούμενος αδιάφορος. Ο πατέρας οδηγεί το αυτοκίνητο, ο γιος οδηγείται από την εξάρτησή του, από την ανεξέλεγκτη δουλοφροσύνη στο αλκοολίκι του.

Μια γενιά χαμένη από χέρι. Η γενιά η πανέτοιμη να σκύψει, να της το φορμάρουν από πίσω οι πονηροί που θα φορέσουν το ράσο του πολιτικού, που θα αρματωθούν με τον οπλισμό του επιχειρηματία. Και κάποιοι άλλοι, αρχιμαλάκες αυτοί, θα μιλάνε για το δίκαιο του λαού. Κι αυτοί στο φορμάρισμα.

Διαβαστε ακομα:

ΣΤΟΥΣ ΨΕΥΤΟΓΙΑΤΡΟΥΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΣΟΥΠΕΡ ΓΙΑΤΡΟΙ