ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΜΕΘΗΣ Ο ΚΑΡΔΙΝΑΛΙΟΣ...

 

Η ομοφυλοφιλία κάνει θραύση σ’ όλα τα θρησκευτικά δόγματα. Γνωστό από τα χρόνια του Ομήρου. Κι έφτασε το πράμα να απασχολεί, με ειλικρίνεια ή υποκρισία, και τα πιο υψηλά κλιμάκια στο παπαδαριό. Για να προστατεύσουν το παραμύθι τους, και να περιορίσουν την εκκλησιαστική παιδεραστία. Και στο κογκλάβιο γι' αυτό ακριβώς το πρόβλημα, που έγινε τούτες την περασμένη εβδομάδα στο Βατικανό, δικαίωμα παρουσίας έχουν και τα θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης από ιερείς.

Σα σήμερα 25 Φεβρουαρίου, το 2013, υποχρεώθηκε να παραιτηθεί ο επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας της Σκωτίας καρδινάλιος Κηθ Ο’ Μπράϊαν (φώτο). Στα 74 χρόνια του ο άνθρωπος του Θεού κατηγορήθηκε για ανάρμοστη συμπεριφορά που είχε συμβεί 33 χρόνια πριν. Τον κατηγορούσαν τρεις ιερείς(!) και ένας πρώην ιερέας. ''Μια βραδιά, είχαμε πιει λίγο παραπάνω…, και ο Κηθ βρήκε την ευκαιρία και…'' είπε ο ένας ιερέας. Ο άλλος αναφέρθηκε ''σε μια ολονύχτια προσευχή, στη διάρκεια της οποίας ο άτακτος Κηθ βρήκε την ευκαιρία…''.

Υπ' όψιν ότι η κοινότητα των gay στη Σκωτία είχε κατηγορήσει για ρατσισμό εναντίον των ομοφυλοφίλων τον εν λόγω καρδινάλιο Κηθ Ο’ Μπράϊαν, μάλιστα του είχαν απονείμει τον τίτλο «Ο μισαλλόδοξος της χρονιάς». Επειδή, εκτός όλων των άλλων, ο εν λόγω αξιωματούχος της Εκκλησίας, ήταν αντίθετος στο Σύμφωνο Συμβίωσης.

Τελικά, ο τότε Πάπας της Ρώμης Βενέδικτος ΙΣΤ' αποφάσισε την παραίτηση του Σκωτσέζου καρδινάλιου και του απαγόρευσε να ταξιδεύσει στη Ρώμη, για να λάβει μέρος στη διαδικασία εκλογής του νέου Πάπα.
Τέλος, να σημειώσω, πως για τα σκάνδαλα της παιδεραστίας από ρασοφόρους καθολικούς, δόθηκε το δικαίωμα να παρίστανται στο κογκλάβιο και να ενημερώνουν το Βατικανο και τα θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης από ιερείς.
Διαβαστε ακομα:

ΜΑΘΕ ΠΡΩΤΑ ΤΗΝ ΤΥΦΛΑ ΣΟΥ...