ΤΕΛΙΚΑ, ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΞΕΓΡΑΨΕΙ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ...

 
Μόνον παράλογη θα ήταν η 32χρονη Μίνα αν δεν ένοιωθε τρισευτυχισμένη με το γάμο της εδώ και επτά χρόνια. Όλα τα έχει, και έναν σύζυγο σκέτο διαμάντι. Τίποτα δεν της λείπει. Κι όσοι την γνωρίζουν χρόνια συμφωνούν ότι σήμερα είναι πιο όμορφη, πιο ελκυστική. Πραγματικά, η πληρότητά της, από τότε που γνώρισε τον Κωνσταντίνο, δεν κρύβεται στο πρόσωπό της, αλλά και στις καμπύλες της.
Να, όμως, που όλα ανατράπηκαν όταν η Μίνα συνάντησε τυχαία εκείνο το πρωινό τον Πέτρο, τον πρώην της. Είχε να τον δει δέκα χρόνια, της ήταν ολότελα ξεχασμένος, δεν υπήρχε γι' αυτήν από τότε που χωρίσανε.
Δέκα χρόνια πιο μεγάλος απ' αυτήν ο Πέτρος, άσχετο αυτό, όμως τόσο αταίριαστος γι' αυτήν. Κι ένας άνθρωπος που δεν της είχε φερθεί καλά. Ένα προστυχόμουτρο, τελικά. Άργησε, αλλά το κατάλαβε πως μαζί της δεν είχε αισθήματα, ούτε σκέψη να προχωρήσουν σε κανονικό δεσμό. Το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν το σεξ. Κι αυτή είχε μετανοιώσει που είχε παραδοθεί στις βρώμικες, στις ακόλαστες επιθυμίες του.
Ο γάμος της οριστικά ενταφίασε τη σχέση της με τον Πέτρο, έναν ψεύτικο άνθρωπο, υποκριτικό σ' όλα του, που έβγαζε την αλήθεια του, τον πρωτογονισμό του στο κρεβάτι.
Είναι στον πιο κεντρικό εμπορικό δρόμο της Γλυφάδας η Μίνα και ξαφνικά τον βρίσκει μπροστά της. Την κοιτάει με θρασύτητα, επίμονα στα μάτια, σφίγγει το μπράτσο της και. χωρίς να αντιλαμβάνεται τι της λέει, η φωνή του της θυμίζει τα παλιά, τις δικές τους στιγμές.
Αν είναι δυνατόν! Της ζήτησε να πάνε κάπου μόνοι. Θεέ μου, είναι αδιόρθωτος! Ο θυμός της ήταν αυθόρμητος και τον πέταξε κατ' ευθείαν στο πρόσωπό του. “Είσαι καλά; Έχεις τρελαθεί!”.  Εκείνος πρόλαβε να της πει ότι άνοιξε συνεταιρικά το καφέ, εκεί απέναντι, και θα περίμενε να τον επισκεφθεί, να τα πούνε. Τον εγκατέλειψε γυρίζοντας την πλάτη της.
Από εκείνη την απρόβλεπτη συνάντησή της με τον Πέτρο, το σχεδόν μισητό της πρόσωπο, δεν τον έβγαζε από τη σκέψη της. Γιατί, αλήθεια, αισθανόταν μια ακαταμάχητη πρόκληση; Γιατί η μνήμη της να σκαλίζει τις ερωτικές, όχι(!), δεν ήταν ερωτικές, ήταν μόνον σεξουαλικές στιγμές. Θυμόταν ακόμα και τις φλέβες στο πυρωμένο μόριο του.
Τι συμβαίνει, προσπαθούσε με ψυχραιμία η Μίνα να βάλει σε τάξη τα πράγματα. Φοβάται, ναι, φοβάται ότι κινδυνεύει να εκτροχιαστεί. Δεν το συζητάει πως δεν πρόκειται ποτέ των ποτών να ανταποκριθεί στην... πρόσκληση του Πέτρου για καφέ. Και μόνον, όμως, ότι αναπολεί τα χάδια και την ηδονή που της χάριζαν, κλονίζεται η εμπιστοσύνη στον εαυτό της.
Ένας σεξουαλικός τρομοκράτης είναι ο Πέτρος. Αυτός ας είναι ό,τι είναι. Η ίδια τι είναι; Πήγε σε ψυχολόγο. Μόνη της δεν μπορούσε να το αντιμετωπίσει. Εφιαλτικά, όμως τόσο λάγνα έρχονταν στο νου της, εικόνες και την διέλυαν. Όταν σπαρτάραγε στην αγκαλιά του Πέτρου, όταν άρμεγε με το στόμα τα φιλιά του.
Ο δόκτωρ της μίλησε για την ψυχολογία του εθισμού. Και ότι επιβάλλεται πλήρης αποχή απ' εκείνο που μας θυμίζει ενοχικές στιγμές. Την ρώτησε πώς είναι σεξουαλικά με τον σύζυγο. Απάντησε εξομολογητικά. Πως στις συνευρέσεις τους με τον Κωνσταντίνο δεν υπάρχει εκείνος ο πυρετός, το πάθος όπως με τον πρώην της, όμως ποτέ δεν το είδε ως έλλειμμα στο γάμο της.
Επέστρεψε σπίτι. Ένοιωθε ανήμπορη. Νικημένη. Περισσότερο από ποτέ από την επιθυμία να τρέξει να τον συναντήσει. Ήταν σίγουρη πως ο Πέτρος δεν ήταν ικανός να της χαλάσει το γάμο. Είναι ένας διεφθαρμένος άνδρας, με τον οποίον ποτέ δεν θα μπορούσε να είχε κάτι περισσότερο από σεξ.
Πήγε στην καφετερία Την πλησίασε και η Μίνα άρχισε να τρέμει. Την κοιτούσε με τέτοιον τρόπο κι αυτή θαρρούσε πως είχε κιόλας αρχίσει να την γδύνει, με τα μάτια.
Διαβαστε ακομα:

ΑΝΔΡΑΣ - ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΗΜΕΙΩΣΑΤΕ ΣΤΑΝΤΑΡ ''2''