ΤΗΝ ΠΟΘΟΥΣΕ ΤΡΕΛΑ, ΤΗΝ ΗΘΕΛΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΗΝ... ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙ

 

Μεγάλο γραφείο αρχιτεκτονικό, με επιτελείο διαλεκτών συνεργατών και υψηλές προδιαγραφές, άξιο να κτυπάει δουλειές διεθνώς. Γήπεδα, αεροδρόμια, πολυκαταστήματα, νοσοκομεία, συγκροτήματα ψυχαγωγίας. Ο νεοπροσληφθείς από την πρώτη ημέρα την πρεσάρει στο φλερτ. Επίμονα, επιθετικά, ολοκληρωτικά. Της ζήτησε να συναντηθούν σπίτι του, σπίτι της, αρκεί να βρεθούν μόνοι.

''Είστε πολύ βιαστικός, δεν σας γνωρίζω καν...'', του έκοψε τη φόρα με ύφος, κι έδειχνε μάλλον ότι δεν τον έπαιρνε σοβαρά. Αυτός δεν άλλαξε βιολί, συνέχισε να την πολιορκεί. ''Δεν καταλαβαίνω την επιμονή σας... , πώς να βγω με κάποιον που δεν έχω ιδέα ποιος είναι, και το πιθανότερο να μην ταιριάζω'' του κάνει και ξεκάθαρα του δείχνει πως είναι ενοχλητικός.

Αυτός φόρεσε ένα χαμόγελο λες να του μίλησε ένα ανήλικο κοριτσάκι. «Αν ταιριάζουμε; Ποιος ασχολείται με τέτοιες... λεπτομέρειες, εντελώς περιττές. Δεν δέχομαι ότι οι άνθρωποι έχουν διαφορές, όπως δεν έχουν και ομοιότητες...» την αιφνιδίασε, για μια ακόμα φορά.

''Και τι έχουν οι άνθρωποι...'', απόρησε εκείνη. ''Τι είναι εκείνο που φέρνει κοντά δυο ανθρώπους ή τους κρατά αδιάφορους... '' .

 

Την κοιτούσε και την φαντασιώνονταν κιόλας στο κρεβάτι. Την είχε πρωτοπροσέξει από πίσω. Καπουλάτη. Μυθικοί γλουτοί υποσχόταν το εφαρμοστό παντελόνι της. Κι ένας κατάλευκος λαιμός, ολοφάνερο διψούσε για καυτά φιλιά.

«Εγώ θα σου πω τι έχουν οι άνθρωποι....'' πήρε τη σκυτάλη της κουβέντας ο άνδρας. ''Τον εαυτό τους έχουν. Εγώ είμαι αυτός που είμαι. Κι εσύ είσαι αυτή που είσαι. Γιατί, πριν σε πάρω στην αγκαλιά μου, να μ’ ενδιαφέρει ποιος είναι ο πραγματικός σου εαυτός; Αυτό που θέλω από εσένα είναι το κορμί σου, να μου δοθείς... Κι όταν συμβεί αυτό, όπως θα το ήθελα, και δεν μου φεύγει από το μυαλό, δεν υπάρχει περίπτωση εκείνες τις στιγμές να μου δείξεις τον... αληθινό σου χαρακτήρα. Αυτό που πράγματι είσαι, αυτό που θέλεις ίσως να δείχνεις, αυτό που κρύβεις. Δεν με απασχολεί τίποτα απ' αυτά παρά μόνο να παρθούμε''.

 

Είναι στα 30 της και δεν είχε ξανακούσει τέτοια λόγια, από κανέναν, στο σινεμά, ούτε τα διάβασε σε βιβλίο. Της άρεσε, είναι αρσενικός με τα όλα του, όμως... Είναι απροετοίμαστη να παίξει με τους όρους του. Να του δοθεί χωρίς προηγουμένως να την κατακτήσει με τη γνωστή μέθοδο από την εποχή της Ασπασίας. Να νοιώσει ως γυναίκα πως γοητεύθηκε και λύγισε, και κατακτήθηκε.

Ο 38χρονος συνέχισε στο ίδιο τροπάρι «Το τελευταίο που σκέπτομαι είναι να κάνω... ψυχανάλυση στον χαρακτήρα σου, να δω αν... ταιριάζουμε Είμαι τρελός για σένα, κι όταν γνωριστούμε, το τελευταίο θα είναι να προσπαθήσω να σε... αλλάξω. Ανοησίες! Αδιαφορώ επίσης ό,τι κι αν σκέπτεσαι, ποιες οι απόψεις σου για τούτο και για κείνο το θέμα. Εσένα θέλω, διάολε, όχι να συμφωνήσω, ούτε να διαφωνήσω μαζί σου σε οτιδήποτε».

- Συνεπώς που καταλήγουμε... , αναρωτιέται αυτή.

«Δεν καταλήγουμε πουθενά. Αρχίζουμε! Μου δίνεις το χέρι σου, παίρνω το μαρκαδόρο που κρατάς, και σταματάει η συζήτηση...» της λέει. Την πήρε στην αγκαλιά του, της έκλεισε το στόμα με το δικό του.

Διαβαστε ακομα:

ΒΡΗΚΑΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΕΡΑΣΤΕΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ