ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΤΗ ΓΗ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ: ΛΟΙΩΣΤΕ ΤΟΝ ΣΕΞΟΜΑΝΗ

 
Το Hollywood δεν είναι απλά η πρώτη στον κόσμο βιομηχανία του κινηματογράφου με απίστευτους τζίρους, έσοδα από κάθε σημείο του γλόμπου. Η λεγόμενη Μέκκα του σινεμά είναι παγκόσμια εξουσία επειδή με τις πανάκριβες και ποιοτικές ταινίες πλάθει συμπεριφορές. Επιβάλλει κουλτούρα. Πρωταθλητισμό κάνουν προχωρημένοι σκηνοθέτες, ταλαντούχοι ηθοποιοί και εξπέρ της ψηφιακής εποχής. Κορυφαίος του καιρού μας παραγωγός του πλανήτη Χόλυγουντ είναι, ήταν μέχρι πριν πέντε χρόνια, ο Εβραίος Χάρβευ Ουάινσταιν. Ο βασιλιάς του Ηollywood.
Ο Νο1 κινηματογραφικός επιχειρηματίας του Χόλυγουντ, ο χαρισματικός, ο τολμηρός, ο κατά γενική αναγνώριση παραγωγός ταινιών, καταγγέλθηκε ως συστηματικός σεξουαλικός εγκληματίας. Με δημόσιες καταγγελίες. Από διάσημες γυναίκες του σινεμά. Τον ξεφώνησαν τον Χάρβεϋ Ουάϊνσταϊν. Ότι όχι απλά τις παρενοχλούσε, με επίμονο και εκβιαστικό «φλερτ», αλλά τους έκανε και σωματική επίθεση, προκειμένου να τις ξαπλώσει στο κρεβάτι, να τις υποχρεώσει να του κάνουν στοματικό σεξ.
Με το νταηλήκι του, παραγωγός αυτός, ήθελε να ξαπλώνει μ’ όλες τις πρωταγωνίστριες, και τις δευτεραγωνίστριες. Ήταν να μη γίνει η αρχή από κάποια, θυμήθηκε πριν 15 χρόνια πως την είχε στριμώξει, ψηλός αυτός, βαρύς, με κορμί παλαιστή. Δεκάδες άλλες επώνυμες καταγγελίες ακολούθησαν στη συνέχεια, μέσα σ’ αυτές και της Αντζελίνα Τζολί. Μίλησαν για τη χυδαιότητά του, την ωμότητα του, την επιμονή του μέχρι βίας να τις καταφέρει.
Η συνέχεια; Ο μεγιστάνας του Χόλυγουντ, γεννημένος το 1952, σα σήμερα 19 Μαρτίου, εκδιώχθηκε από την ίδια την εταιρεία του. Αποτέλεσε παρελθόν από την Weinstein Company. Ήταν πρόεδρος και μεγαλομέτοχος της. Τον διέγραψε από τα μητρώα της και η Αμερικάνικη Ακαδημία Κινηματογράφου. Η κοινωνία των ΗΠΑ δεν ανεχόταν πλέον τέτοιο υποκείμενο. Τόσο απλά. Απολυτήριο πήρε και από την φρικαρισμένη δεύτερη σύζυγο του σχεδιάστρια, τον χώρισε επιτόπου. Το απόλυτο ρεζιλήκι για έναν άνθρωπο ισχυρό, καταξιωμένο επαγγελματικά. Εντάξει, ρε μεγάλε, να «εκμεταλλεύεσαι» την επιρροή σου, όμως όταν η άλλη δεν σε γουστάρει, είσαι ο καπετάν ξεφτύλας να κλειδώνεις το δωμάτιο, να μην την αφήνεις να φύγει, με το ζόρι να της τον βάζεις στο στόμα. Το κτήνος.

 

Και είδαμε τον βασιλιά γυμνό. (φώτο, με τον Γούντυ Άλεν). Τον Harvey Weinstein στο γραφείο του εισαγγελέα του Μανχάταν, λες ότι ήταν εισπράκτορας σε λεωφορείο, ο υδραυλικός να σου φτιάξει το καζανάκι της τουαλέτας. Να τον λυπάσαι τον άνθρωπο, κατηγορούμενο ότι την  έπεφτε σεξουαλικά με τη βία σε γυναίκες ηθοποιούς. Κι αν δεν του καθόντουσαν, τις εξανάγκαζε να του κάνουν στοματικό.

Ήταν να μη μπει στο σημάδι. Η απόφαση ήταν απόλυτη. Να συντρίψουν τον Ουάινσταιν. Να περάσει από επάνω του οδοστρωτήρας γίγας. Να τον κάνουν μπριτζόλες για τα κοπρόσκυλα. Να μάθουν όλοι όπου γης αυτό που έχουν ανάγκη να καταδείξουν οι ΗΠΑ, ότι είναι κράτος χριστιανικό, ηθικό. Και κανένα Ιράκ και Αφγανιστάν, καμία Συρία δεν θα κηλιδώσει το πρώτο κράτος στον πλανήτη να υπερασπίζεται την ελευθερία, την οικογένεια…, ουάου.

Ένα εκατομμύριο ακατέβατα και cash αποφάσισε για το «πρεζόνι του σεξ» Ουάινσταιν ο εισαγγελέας. Διαφορετικά δεν του έβγαζαν τις χειροπέδες, και τον άφησαν ελεύθερο με «βραχιολάκι». Και στη συνέχεια τον τρέλαναν με τόσα και τόσα χρόνια φυλακή. Και αφού προηγουμένως οι αρχές ενθάρρυναν κι άλλες ηθοποιούς, όσες το απέφυγαν, να καταγγείλουν τον ανώμαλο Ουάινσταιν.

Διαβαστε ακομα:

ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟ ΚΟΡΙΤΣΙ; ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟ!