ΦΤΑΙΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΠΕΤΑΝΑΙΟΙ ΤΟΥ 1821

 

Δικτατορία στην Ελλάδα. Με Έλληνες δικτάτορες. Με Παπαδόπουλους και Παττακούς. Επί χούντας η Ελλάδα του ποδοσφαίρου έγινε το ανεπανάληπτο ρεζιλήκι του πλανήτη. Ορδές αλλοδαπών ποδοσφαιριστών από Νότια Αμερική έπαιξαν ως... πατριωτάκια. Επί χούντας επίσης η κατασκευαστική αυθαιρεσία πήγε σύννεφο. Επί χούντας επίσης άρχισαν να φεύγουν στο εξωτερικό λεφτά κρατικά που δόθηκαν για να κτιστούν ξενοδοχεία, να βοηθηθεί ο τουρισμός.

Να ρίξουμε κάποιες πενιές για την 21η Απριλίου 1967. Ποιος φταίει για τη χούντα; Εκείνη την ημέρα, σα σήμερα 21 Απριλίου, το 1967, έγινε διπλό πραξικόπημα. Οι συνταγματάρχες έπιασαν τους μαλάκες τους στρατηγούς στον ύπνο και πρόλαβαν αυτοί να βγάλουν τα τανκ. Πήρες χαμπάρι σε ποια χώρα ζεις; Πήρα να λες. Οι ανώτεροι αξιωματικοί του ένδοξου και τιμημένου ελληνικού στρατού ήταν κορόιδα, ουσιαστικά τους καθαίρεσαν, έστω τους αγνόησαν οι ιεραρχικά κατώτεροι τους, από λοχαγούς μέχρι συνταγματάρχες.

Τους έδωσες όπλα για να σε προστατεύουν από τον εχθρό κι αυτοί άρχισαν να κυνηγάνε τον ανύπαρκτο κομουνιστικό κίνδυνο. Κανονικοί Δον Κιχώτες, να κυνηγάνε ανεμόμυλους. Διπλό προδοτικό κίνημα, και ενάντια της Ελλάδος και ενάντια της ιεραρχίας.

Ποιοι, λοιπόν, φταίνε για τη χούντα στην Ελλάδα; Ο Κολοκοτρώνης. Βέβαια. Και ο Καραϊσκάκης. Οι παικταράδες του 1821, οι πολέμαρχοι που αντιστάθηκαν σε κοτζάμ οθωμανική αυτοκρατορία φταίνε, επειδή είχαν αφήσει να τους την πάρουν την εξουσία οι χαρτογιακάδες. Μέχρι εκεί φτάνω, αν ψάχνω τα αίτια της στρατιωτικής δικτατορίας, για μια φορά ακόμα από τους καραβανάδες.

Δεν φταίνε τα κόμματα, η ΕΡΕ και η Ένωση Κέντρου, που μεταχουντικά η συνέχεια τους είναι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, αντίστοιχα. Ο Μιαούλης και ο Κάναρης φταίνε. Από τότε η δουλειά ήταν σε λάθος λούκι. Να, γιατί οι κωμίκες Παπαδόπουλος και Παττακός έστησαν δικτατορία της πλάκας. Γελοία χούντα από γελοίους τύπους.

Όταν έχωσαν φυλακή τον γίγαντα τον Κολοκοτρώνη και τον άλλον, που είναι η μεγάλη αδυναμία του αποδυτηριάκια, τον Καραϊσκάκη, πού ήταν ο λαός τότε; Δεν υπήρχε. Γιατί, όταν έσκασε μύτη η επιθεωρησιακή συμμορία, η στρατιωτική αλητεία του Παπαδόπουλου, που ήταν ο ελληνικός λαός;

Διαβαστε ακομα:

Ο ΑΚΟΛΑΣΤΟΣ ΛΟΡΔΟΣ