ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ

 

Διαβάσανε το βιβλίο και ξεσαλώσανε. Γίνανε γαμιάρες. Θέλουν να τους τις βρέξουν στον πωπό, και από πάνω ο γκόμενος να ρίχνει μπινελίκια όταν έλθουν σε επαφή. Επηρεαστήκανε από από το βιβλίο και ξεσάλωσαν οι κυρίες, οι άλλοτε σεμνές και μαζεμένες. Άρχισαν να βγαίνουν περισσότερο τη νύχτα, να είναι διαθέσιμες, ανοικτές, εύκολες και ανοιχτές σε σεξουαλικούς πειραματισμούς στα γκομενιλήκια.

Λέμε τι αναφέρονται στην έρευνα. Στην επιστημονική έρευνα. Κατ' αρχήν το γεγονός. Το μπεστ σέλερ “50 αποχρώσεις του γκρι” που πέρασε κι ακούμπησε!. Με την πρώτη έπιασε το σφυγμό της εποχής κι ήταν επόμενο να ακολουθήσουν δύο συνέχειες. Και τι παρατηρήθηκε με την έκδοση των τριών βιβλίων; Άλλαξε η ερωτική συμπεριφορά των γυναικών. Άλλαξαν ακόμα διατροφικές συνήθειες, κάποιες έγιναν και ψιλοαλκοολικές. Εκεί που έπιναν ένα ποτό στην έξοδό τους, παραγγέλνουν και 4 και 5 ποτά. Ακόμα αλλάζουν πολύ συχνά ερωτικό σύντροφο. Πράγματα που δεν είχαν  διαπιστωθεί στις γυναίκες πριν διαβάσουν αυτό το φτηνό και ρηχό βιβλίο.
Μάπα είναι το βιβλίο. Ακριβώς. Τίποτα το εξαιρετικόν. Καμία σχέση με λογοτεχνία. Μοσχοπουλήθηκε, όμως. Γιατί; Το πράμα μιλάει μόνο του. Επειδή το 'χαν ανάγκη οι γυναίκες. Κάποιες γυναίκες στην Αμερική και στην Ευρώπη. Αν, δηλαδή, το βιβλίο, αυτό το συγκεκριμένο, κυκλοφορούσε την δεκαετία του '50, θα ήταν “απαγορευμένο”, καταραμένο, θα ντρεπόταν η μέση γυναίκα να το αγοράσει, να το διαβάσει. Σήμερα, το βιβλίο απλά εκφράζει τάσεις της εποχής μας και απωθημένα γυναικών.

Υπ' όψιν ότι η έρευνα - για το πόσο επηρέασε το βιβλίο, κυρίως οι ταινίες από το 2015-  έγινε σε γυναίκες από 18 έως 24 χρονών! Και λέω εγώ, κι επιμένω, ότι το βιβλίο δεν επηρέασε, αλλά απελευθέρωσε (!) όσα ήθελαν να κάνουν οι γυναίκες. 

Κανένα βιβλίο δεν επηρεάζει. Καμία ταινία. Κανένας καλλιτέχνης με το ντύσιμό του, με το στυλ του. Και η μόδα δεν επηρεάζει! Έτσι λέω εγώ. Η μόδα, όπως κάθε τι προσπαθεί να ανιχνεύσει τι είναι εκείνο που αρέσει. Υπάρχει διαφορά.
Και φθάσαμε εδώ. Ο ήρωας του βιβλίου να είναι σαδιστής, σεξουαλικά να συμπεριφέρεται ακραία στην γκόμενα κι αυτό να ιντριγκάρει. Κάποια κορίτσια ήθελαν να ήταν στη θέση της ηρωίδας της ιστορίας ''50 Αποχρώσεις του Γκρι''.
Διαβαστε ακομα: