Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΜΑΣ!

 
Εάν στην Ελλάδα είχαμε σοβαρή κυβέρνηση, τότε θα είχαμε και σοβαρή αντιπολίτευση. Τι εννοεί ο παίκτης; Ένα κι ένα κάνουν δυο. Δεν γίνεται να διαθέτει σοβαρή κυβέρνηση το μαγαζί από τη μια και από την άλλη να 'ναι της πλάκας η αντιπολίτευση. Ποτέ. Αυτά πάνε πακέτο. Έχεις αντιπολίτευση παραμύθι φούρναρης; Ε, τότε τρως κυβέρνηση από την ίδια κουραμάνα.

Γιατί, όμως, η κυβέρνηση, όπως και η αντιπολίτευση, είναι για κλωτσές; Επειδή αυτή είναι η κοινωνία μας. Κι όταν ζοριζόμασταν οικονομικά και πριν την κρίση η κοινωνία στην Ελλάδα ήταν πάντα και σταθερά Ελάτε να γελάσουμε. Ε, λοιπόν, για να μιλήσουμε πολιτικοποιημένα, όπως λένε οι κουλτουριάρηδες, αυτή η κοινωνία γεννάει και τρέφει το δίδυμο της συμφοράς κυβέρνησης - αντιπολίτευσης. Εάν είμασταν σοβαροί, τότε, το 2014, η κυβέρνηση μας θα ζούσε στους ρυθμούς της Αμφίπολης. Ακριβώς. Τα πάντα όλα εκεί, στις ανασκαφές των αρχαιολόγων. Εκεί, κύριοι μαλάκες, είναι ο θησαυρός μας, ο εθνικός θησαυρός. Όλα μας τα λεφτά!

Υπουργείο Αμφίπολης έπρεπε να γίνει. Με σοβαρό υπουργό. Με Έλληνα υπουργό. Εννοώ με άτομο να γνωρίζει από Ελλάδα και να παίζει τεχνοκρατικά στα δάκτυλα τον γλόμπο όλο. Με επιτελείο διαλεκτό να πυροβολεί κάθε μέρα τον πλανήτη με το τι πρόκειται να αποκαλυφθεί, πότε σ' αυτό το μέρος, πότε στο άλλο. Να κρατάει το σύμπαν σε αγωνία. Θρίλερ κανονικό. Τα παγκόσμια μμε να τα κάνει αιχμάλωτα, γιουσουφάκια της Ελλάδος. Το πιο εύκολο. Και μετά την Αμφίπολη, άλλο έργο! Και μετά το άλλο έργο, το μεθεπόμενο. Ελλάδα είμαστε, ρε, μέσα στις σάρκες μας, στα εντόσθια μας βρίσκονται όλα όσα ενδιαφέρουν την διεθνή κοινότητα. 
Οι αράδες με αφορμή ότι σα σήμερα 8 Αυγούστου, το 2014, ανακαλύφθηκε από την αρχαιολογική σκαπάνη ο τάφος στο Λόφο Καστά, στην Αμφίπολη. Ξεχάσαμε πόσο έπαιξε παγκόσμια η Ελλαδάρα ομαδάρα και μόνο από το μέγα ερώτημα αν είναι ή όχι ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Όπως το λέω. Όπως το έχω ξαναπεί. Η βαρειά βιομηχανία της Ελλάδος είναι ο τουρισμός της. Ο αρχαίος πολιτισμός και τα μυστικά του, οι ρίζες του βρίσκονται θαμμένες στην ελληνική γη.

Να πάει να γαμηθεί η οικονομική κρίση η χθεσινή και η αυριανή. Κάθε μέρα θα πότιζα τον πλανήτη με πληροφορίες γύρω από Μέγα Αλέξανδρο, Κάσσανδρο και Λέανδρο, Φίλιππο και Όμηρο, και Τροία, και Αχιλλέα. Ο πλούτος. Ο αληθινά εθνικός πλούτος.

Διαβαστε ακομα:

ΥΠΕΡΘΕΑΜΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΕ ΣΤΥΛ ΧΟΛΥΓΟΥΝΤ