ΤΣΟΥΧΤΡΕΣ ΚΑΙ ΦΥΚΙΑ ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΙΑΤΟ

 

Μπάνισες μια μέδουσα. Δεν μπαίνεις στη θάλασσα. Κι αν έχεις ήδη βουτήξει, αποσύρεσαι μην τυχόν πέσεις σε κάποια άλλη. Και αν έχει βραδιάσει, πάρτην μάτι, κάποιες μέδουσες φωσφορίζουν τη νύχτα.

Που θα πάει, θα τις συνηθίσουμε τις μέδουσες. Ίσως αρχίσουμε και να τις τρώμε. Το λένε οι επιστήμονες, οι μελλοντολόγοι, όσοι προβλέπουν, κάνουν προγνωστικά για κάποια πράγματα πολύ πιο σοβαρά και ουσιώδη από τον τζόγο στο ποδόσφαιρο.

Θα τρώμε φύκια και τσούχτρες. Εκεί θα πάει η δουλειά. Τις έχουν ξεπατώσει τις θάλασσες μικροί και μεγάλοι ψαράδες. Καϊκατζήδες και οργανωμένοι στόλοι αλιευτικών. Δεν θα αφήνουν τίποτα.

Η μέδουσα έχει υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο και χαλκό και είναι πολύ καλή πηγή σιδήρου. Λίγες πρωτεΐνες, αλλά κάργα βιταμίνες. Θα την τρώμε αποξηραμένη την μέδουσα, παστή. Και το φύκι ωμό, φρέσκο θα το καταναλώνουμε, κανονική τροφή. Μεγάλη περιεκτικότητα σε νάτριο και δυνατή πηγή σε βιταμίνες C και K, ασβεστίου και ψευδαργύρο

Διαβαστε ακομα:

 

ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΒΡΕΙ ΑΝΤΡΑ Η ΓΚΟΜΕΝΑΡΑ