ΣΧΕΔΙΑΣΤΗΣ ΜΟΔΑΣ ΚΙ ΟΧΙ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΣ

 

Η ευτυχία είναι να κάνει στη ζωή σου ο καθένας ό,τι που θέλει. Κι αν είναι τυχερός να του συμβεί αυτό, ε, τότε θέλει κλωτσές αν δεν αισθάνεται ευτυχής. Αν δεν τον ποτίζει η γλύκα της ζωής. Τι άλλο να περιμένει κανείς όταν είναι ευλογημένος από τα αστέρια. Όπως ο Όσκαρ Ντε Λα Ρέντα. Έγινε αυτό που του γέμιζε τη ψυχή. Σχεδιαστής μόδας, το λένε. Ασχολήθηκε με την υψηλή ραπτική. Αυτό ζητούσε η ψυχή του, μ' αυτό δικαίωνε την ύπαρξη του.

Ο ίδιος αισθανόταν καλλιτέχνης. Δημιουργός. Σχεδίαζε και δημιουργούσε. Ενδυματολογικές δημιουργίες, γυναικείες. Και επειδή ήταν σπουδαίος στη δουλειά του τον προτιμούσαν κυρίες μέσα στα πρώτα ονόματα του κόσμου. «Έντυσε» την Τζάκυ Κένεντυ, όπως και την επίσης πρώτη κυρία των ΗΠΑ μετά από 50 χρόνια, την Μισέλ Ομπάμα. Ρούχα του φορούσαν η πριγκήπισσα Νταϊάνα, η Νικόλ Κίντμαν, η Όπρα Ουίφρυ, η Τζένιφερ Λόπεζ, η Πηνελόπε Κρουθ κ.α.

Πήγε στην Ισπανία να σπουδάσει καλές τέχνες και βρήκε στο δρόμο του το αντικείμενο που τον γέμιζε Μετακινήθηκε στο Παρίσι και τελικά άνοιξε δικό του οίκο μόδας στην Νέα Υόρκη. Η επιτυχία. Εξελίχθηκε στον σχεδιαστή που είχε παύσει να 'χει εθνική ταυτότητα. Έγινε πολυεθνικός, και βέβαια διαχρονικός. Από τα νειάτα του μέχρι το τέλος της ζωής του σε δράση και στην πρώτη γραμμή του πρωταθλητισμού. Δικό του το νυφικό της Αμάλ Αλαμουντίν όταν παντρεύτηκε τον Τζώρτζ Κλούνυ.

Ο μαιτρ έκανε δυο γάμους και πέθανε από καρκίνο στις 20 Οκτωβρίου, το 2014, στα 82 του. Δεν ήταν ομοφυλόφιλος. Υπάρχουν και οι εξαιρέσεις σε ορισμένα «ειδικά» επαγγέλματα που απαιτούν θηλυκό μυαλό, όπως χορευτής, κομμωτής, σχεδιαστής γυναικείας μόδας.

Διαβαστε ακομα:

ΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΝΤΑΣΙΑΝ ΕΜΠΝΕΕΙ ΓΛΥΠΤΗ