ΕΡΩΤΑΣ ΤΡΥΦΕΡΟΣ ΚΑΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΣ

 
Ξάφνιασε σύμπασα την Ιταλία η δικαστική αθώωση ενός 60χρονου καταδικασμένου ως παιδεραστής επειδή διατηρούσε σχέση με 11χρονη. Δεν γνωρίζω αν σας έπεσε στον ορίζοντα σας η είδηση. Πρωτάκουστο βέβαια, αν και δεν θα έπρεπε σήμερα να μας εντυπωσιάζει και το πιο απίθανο. Η έλξη προς 60χρονο από ένα ανήλικο κοριτσάκι. Και να θεωρείται σχεδόν ή απόλυτα φυσιολογική η επιθυμία ηλικιωμένου για ένα κορίτσι πριν αυτό καλά καλά σχηματοποιηθεί σε γυναίκα.

Μιλάμε σοβαρά, δηλαδή όχι βρώμικα. Όχι πρόστυχα. Εάν ο τρόπος που πλησίασε ερωτικά την μικρή δεν ήταν χυδαίος, αλλά ο ''κατάλληλος'', τότε το δικαστήριο έκρινε πως δεν νομιμοποιείται ποινικά και ηθικά να κατηγορήσει τον 60χρονο. Υπόδικος απέναντι στην κοινωνία και υπόλογος απέναντι στο κοριτσάκι και την οικογένειά της θα ήταν ο άνδρας, όποια ηλικία κι αν είχε, αν ήταν σάτυρος. Ανώμαλος. Ανεξέλεγκτος στις ορμές του.

Το δικαστήριο, λοιπόν, σε δεύτερο βαθμό έκρινε ότι πράγματι λειτουργούσε ερωτικός δεσμός ανάμεσα στον 60 και την 11. Πως ό,τι διέπρατταν στις πολύ προσωπικές τους στιγμές γινόταν με τη συναίνεση του κοριτσιού, χωρίς πίεση, καταπίεση, εξαναγκασμό.

Εντάξει, σοκάρει σήμερα η εν λόγω περίπτωση. Πριν κάποιους αιώνες μοια 21χρονη θεωρούνταν ότι ήδη είχε μπει στο ράφι, ειδικά στην Ασία, Ινδία και σία. Οι δε οικογένειες εξουσίας, όχι μόνον οι βασιλικές, πάντρευαν τα παιδιά τους σε τέτοια ηλικία, ακόμα και πιο μικρή από την 11χρονη Ιταλίδα.

Πως προέκυψε το ειδύλιο; Το κορίτσι ήταν από πάμπτωχη οικογένεια και ο 60αρης ανέλαβε να τους συντηρεί. Ε, πιθανόν να έγινε φιλάνθρωπος διότι του γυάλισε το μάτι η μικρή θυγατέρα. Κύριος, όμως. Δυνατός στο πίτσι, με σωστή τακτική και υπομονή, της πέρασε το μήνυμα, ότι μαζί μου θα πρωτογνωρίσεις τον έρωτα με τον καλύτερο, τον πιο τρυφερό τρόπο.

Σκάνδαλο, βέβαια. Επειδή τους είχαν τσακώσει γυμνούς στο κρεβάτι, 60χρονο και 11χρονη. 

Διαβαστε ακομα:

ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΕΠΑΝΩ ΚΑΝΕΙ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ