Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΚΑΒΑΤΖΩΣΕΙ

 
Από το 2000 που αποφυλακίστηκε είπε να αλλάξει ζωή. Εύκολο, δύσκολο έτσι έγινε. Μαχαίρι δίκοπο έκοψε κάθε παρτίδα με την παρανομία και την αστυνομία. Και όποιος τον έβλεπε, μιλούσε για ένα θαύμα. Απέναντι του έβλεπε έναν κανονικό και φιλήσυχο άνθρωπο. Όχι έναν σε ελληνική έκδοση θρύλο της παραβατικότητας. Τον φοβερό και τρομερό Βαγγέλη Ρωχάμη, γεννημένο το 1951 στο Βασιλικό της Εύβοιας, που πέθανε χθες 6 Φεβρουαρίου σε νοσοκομείο της Χαλκίδας.
Για πλάκα, δηλαδή πολύ εύκολα, μπούκαρε σε μια τράπεζα και τη λήστευε. Γιατί; Γιατί έτσι. Και δεν το 'χε τίποτα να κάτσει να πιει καφέ δυο μόλις βήματα από την τράπεζα. Και μετά από  δέκα λεπτά να τραβήξει ένα ακόμα κόλπο. Για ποιον μιλάμε, στο φινάλε; Για τον καλλιτέχνη κακοποιό, το αστέρι στις μπούκες αλλά  και αποδράσεις. ''Αν ήμουν πολιτικός θα μπορούσα  να κλέψω περισσότερα... '' είχε πει.
Κρυβόταν σε σπίτια γυναικών. Επειδή γούσταρε τις γυναίκες και διότι εκτιμούσε πως το θηλυκό πράμα έχει ικανότητα να σε κρύβει... Έξι φορές το 'σκασε από τη φυλακή. Εύκολη δουλειά. Και το έκανε... τίμια. Μια φορά κληρώθηκε να είναι στο συνεργείο βαφής εξωτερικού τοίχου. Μπορούσε να την κάνει, αλλά δεν το προχώρησε για μην εκθέσει τους υπεύθυνους που τον διάλεξαν να βάψει τον τοίχο. Μπήκε ''μέσα'' και από εκεί την... κοπάνησε. Μια ακόμα απόδραση. Μι άλλη φορά με περούκα βγήκε '''έξω'' παριστάνοντας τον δικηγόρο, που είχε επισκεφτεί πελάτη του στην φυλακή.
Ποτέ δεν είχε οικονομικό πρόβλημα. Όσο εύκολα έβγαζε λεφτά από το επάγγελμα του παράνομου, τόσο άνετα το σκορπούσε. Έδινε και σε φιλανθρωπίες, γι' αυτό τον έλεγαν και ''Ρομπέν των Δασών'' Νοίκιαζε 13 σπίτια, είχε δέκα ΙΧ αυτοκίνητα, τα οποία χρησιμοποιούσε όταν έλεγε Μπάι μπάι σε κάποια φυλακή. Στη σούμα έκανε 22χρόνια ''μέσα'' και ποτέ δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να μετανοήσει. ''Αυτός ήμουνα, τα πέρασα καλά στη ζωή μου, κι όλα έγιναν διότι δεν φοβούμουνα τίποτα...

Διαβαστε ακομα:

ΕΠΙΤΟΠΟΥ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΓΥΡΙΣΤΗ!