ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΡΙΝ ΚΟΙΜΗΘΕΙ

 
Η εγγονή σκότωσε την 70χρονη γιαγιά της για μια τηλεόραση. Μη μπούμε σε λεπτομέρειες. Αν ζήτησε από το θύμα την τηλεόραση για να την πουλήσει, να τη μετακινήσει σ’ άλλο δωμάτιο, ή ό,τι άλλο. Γιατί να μας σοκάρει το γεγονός; Αν πράγματι το έγκλημα έγινε για μια κωλοτηλεόραση. Δεν μ’ ενδιαφέρουν οι λεπτομέρειες, το πως και το γιατί έγινε το κακό. Επειδή το κορίτσι ζει σ’ άλλο κόσμο. Επειδή κάποια κορίτσια και αγόρια της ηλικίας τους δεν έχουν καμία επαφή, καμία σχέση με τη ζωή, και την εποχή των γονιών τους, και των παπούδων τους. Αυτό είναι το σοκ.

Τα ηλεκτρονικά γκάτζετ στα χέρια της πιτσιρικαρίας τούς έχουν αποτρελάνει. Αυτό είναι το σοκ, όχι η δολοφονία, το αποτέλεσμα μιας ταραγμένης και εξωγήινης γενηάς, μιας γενηάς που δεν πατάει στη γη, δεν είναι γειωμένη με το χθες, δεν είναι συνέχεια του χθες.

Γιατί, λέει, σκότωσε την γιαγιά της η εγγονή. Ρώτα την εγγονή αν ξέρει πού πάει όταν βγαίνει από το σπίτι της και γιατί πάει όπου πάει. Ρώτα την. Δεν ξέρει να σου απαντήσει. Δεν ξέρει τι της γίνεται. Τι να ξέρει το κοριτσάκι, όταν το πρώτο που κάνει μόλις ξυπνήσει, και το τελευταίο πριν κοιμηθεί, είναι να ασχολείται με τα καλώδια στα γκάτζετ.

Διαβαστε ακομα:

ΑΝΗΛΙΚΟΣ, ΑΛΛΑ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ... ΕΤΟΙΜΟΣ