ΒΑΡΥΠΟΙΝΙΤΕΣ ΜΕ ΑΚΡΙΒΑ ΓΟΥΣΤΑ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Ζωή και κότα περνούν στις φυλακές οι βαρυποινίτες. Σε αντίθεση με τους άλλους κρατούμενους, έχουν τα πάντα στη διάθεση τους. Από κινητά τηλέφωνα μέχρι τις απαραίτητες συσκευές για να μπορούν να μαγειρεύουν τα φαγητά της αρεσκείας τους. Διαθέτουν, μάλιστα και δοκιμαστές για να είναι σίγουροι ότι δεν θα τους δηλητηριάσουν, κάτι που έχει γίνει αρκετές φορές στο παρελθόν.

Ένας βαρυποινίτης είχε ιδιαίτερη προτίμηση στο σολομό και το κατσικίσιο γάλα και το σύστημα της φυλακής έπρεπε να του το εξασφαλίζει. Οι δεσμοφύλακες έκαναν τα στραβά μάτια καθώς, όπως κατέθεσαν στον εισαγγελέα που ερευνά τις καταγγελίες για το κύκλωμα των νονών, ήξεραν ότι με ένα νεύμα τους οι βαρυποινίτες θα μπορούσαν να προκαλέσουν γενική εξέγερση.

Όσο για το σεξ των κρατουμένων μέσα στις φυλακές είναι ένα νόμιμο προνόμιο που το έχουν μόνο οι βαρυποινίτες. Δέχονται τις συζύγους ή τις φίλες τους στα κελιά τους ή σε ειδικούς χώρους.
Στις ελληνικές φυλακές επικρατεί τόσος συνωστισμός που είναι δύσκολο έως αδύνατο να βρεθούν και χώροι για... γκαρσονιέρες, λένε οι σωφρονιστικοί.
Ακόμη και γκαρσονιέρα είχε στις φυλακές Κορυδαλλού ο βαρυποινίτης Παναγιώτης Βλαστός, σύμφωνα με το Διαβιβαστικό της Αστυνομίας, όπου μεταξύ άλλων αναφερόντουσαν τα εξής συγκλονιστικά: «Ο Π. Βλαστός δεχόταν επισκεπτήρια παράτυπα τόσο στον χώρο του Αρχιφυλακείου της Στ' Πτέρυγας (είναι η αποκαλούμενη VIP) όσο και εντός του κελιού του, όπου τον είχε επισκεφθεί μία φορά η Λ. Β., όπως και η δικηγόρος του, η οποία έκανε πολλά "ελεύθερα" επισκεπτήρια εντός του κελιού του Βλαστού, όπου συνευρίσκονταν ερωτικά»

Ο Βλαστός, άλλοτε λαδώνοντας τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους και άλλοτε απειλώντας τους, είχε εξασφαλίσει το προνόμιο να κυκλοφορεί ελεύθερος στην λεγόμενη πτέρυγα VIP, όπου κρατούνται κατηγορούμενοι για οικονομικά εγκλήματα. Μάλιστα για να μην γίνεται αντιληπτό με ποιους συνομιλούσε είχε καταφέρει οι κάμερες της φυλακής να είναι στραμμένες σε τυφλά σημεία.

Διαβαστε ακομα:

ΛΥΚΑΒΗΤΟΣ, Ο ΛΟΦΟΣ ΤΩΝ ΛΥΚΩΝ!