ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΑΛΙΣΒΕΡΙΣΙ

 

Ιστορία αληθινή. Την μεταφέρω διότι προσφέρει δίδαγμα, που λέγανε οι παλιοί. Μαγκιά είναι να το αρπάς το δίδαγμα, το μάθημα, και να το καταχωνιάζει, μέσα σου μέχρι το τέλος της ζωής σου. Επειδή θα σταθεί χρήσιμο, για πάρτη σου.

Το στόρυ. Παθαίνει εγκεφαλικό ο αδελφός της και τον πρώτο που σκέπτεται η γυναίκα είναι να ειδοποιήσει τον άνδρα της. Να δούνε οι δυο τους τι να κάνουν. Δεν καταφέρνει να έρθει σε επαφή με τον σύζυγο της. Γιατί; Ο σύζυγος ανήκει στην ειδική κατηγορία των ατόμων με τους οποίους Α-ΠΑ-ΓΟ-ΡΕΥ-Ε-ΤΑΙ κάθε επαφή νταραβέρι μαζί τους. Κάθε είδους σχέση. Δεν είναι κακοί άνθρωποι, αλλά ζούνε σ' ένα δικό τους κόσμο. 

Δυο κινητά κουβαλάει επάνω του ο τύπος, όμως δεν απαντάει, και στο ένα και στο άλλο. Κανείς δεν γνωρίζει πού βρίσκεται όταν απουσιάζει από το γραφείο του. Δικαίωμα του. Όπως το λέω. Είναι δικαίωμα του να αποφασίζει ο ίδιος με ποιον και πότε θα έρθει σε επικοινωνία.

Τέτοιοι άνθρωποι υπάρχουν, γι' αυτό ειδικά αυτούς είναι μάλλον απίθανο να τους βρεις όταν τους χρειάζεσαι. Το γιατί κρύβεται, το γιατί εξαφανίζεται, το γιατί αρνείται να ανταποκριθεί όταν τον καλέσεις, δεν το συζητάμε. Δικαίωμα του. Προσωπικά δεδομένα. Το ζήτημα δεν είναι τι κάνει αυτός, αλλά εσύ τι κάνει μ' αυτόν. 

Νόμος! Όσο χρήσιμος κι αν είναι ένας τέτοιος κύριος, μακριά! Μην τον υπολογίζεις. Χαμένος βγαίνεις αν περιμένεις να φερθεί σύμφωνα με τα δικά σου μέτρα. Όσο χρήσιμος και απαραίτητος είναι, τον ξεχνάς. Θα βγεις χαμένος, ποτέ κερδισμένος, και δεν θα φταίει αυτός ο παράξενος, ο περίεργος, όπως θες να τον χαρακτηρίσεις.

Διαβαστε ακομα:

ΨΗΛΑ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΛΕΦΤΑΔΕΣ!