ΜΟΔΑ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ Η ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ... ΑΝΩΜΑΛΙΑ

 
Σεξουαλικά ανώμαλος είναι όποιος δεν έχει τη διάθεση της σεξουαλικής επαφής ή αποφεύγει κατά σύστημα το σεξ. Γιατί, όχι; Σύμφωνοι, διαστροφή είναι ο σαδισμός, όπως ο μαζοχισμός, μια όποια σεξουαλική εκτροπή, σεξουαλική ακρότητα, αλλά δεν θα πεις κάποιον  σεξουαλικά ομαλό αν δεν αρέσκεται στο σεξ.
Το σεξ είναι μέσα στη ζωή. Έτσι κι  αλλοιώς. Το αποδεικνύουν οι ταινίες στο σινεμά, οι διαφημίσεις, τα έργα στη λογοτεχνία, στην τέχνη.
Σαδισμός, όταν ικανοποιείται κάποιος όσο ο άλλος υποφέρει. Από τον διαπρεπή συγγραφέα μαρκήσιο Ντε Σαντ, γεννηθέντα το 1740. Σήμερα, ο Ντε Σαντ αναγνωρίζεται ως κορυφαίος λογοτέχνης κι ένα πνεύμα αληθινά ελεύθερο.

Μαζοχισμός, όταν κάποιος ικανοποιείται αισθανόμενος πόνο τις στιγμές της σεξουαλικής επαφής. Από τον Αυστριακοσλοβάκο ρομαντικό και πασίγνωστο συγγραφέα αριστοκράτη Λεοπόλδο φον Μαζόχ.

Σύμφωνα με καταγεγραμμένες ιατρικές έρευνες το 2-5% του κόσμου έχει μία σεξουαλική ανωμαλία, κι απ' αυτούς το 95% αφορά τους άνδρες, ενώ το 50% των σεξουαλικά διεστραμμένων χαρακτηρίζονται από διαγνωσμένες ψυχικές διαταραχές. Όλα αυτά ήταν γνωστά μέχρι να εμφανιστεί η ταινία «Οι 50 αποχρώσεις του γκρι» (φώτο), με βάση ένα βιβλίο ανάξιο να κριθεί ποιοτικό και με λογοτεχνική αξία. ΝΑ, όμως, κι ένας κόσμος ηθικά πλασμένος ξαφνικά άρχισε να ξεσαλώνει και να... πειραματίζεται σε παρεκκλίνουσες σεξουαλικές συμπεριφορές;

Θέμα μόδας, θα πει κάποιος. Μιμητισμού. Οι επιστήμονες καλούνται να ερμηνεύσουν το φαινόμενο. Μήπως υπήρχε η προδιάθεση και απλά το βιβλίο, η ταινία απελευθέρωσε επιθυμίες ανομολόγητες μέχρι σήμερα.
Διαβαστε ακομα:

ΞΕΠΕΡΑΣΑ ΤΟΥΣ ΦΟΒΟΥΣ ΜΟΥ, ΝΑ, ΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΜΟΥ!